Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ednaldo Rodrigues, tecrübeli teknik direktör Carlon Ancelotti'yle anlaştıklarını ve 2024 Copa America'dan itibaren milli takımı çalıştıracağını duyrudu.

2022 Dünya Kupası’nın sona ermesinden bu yana dünyanın en gözde teknik direktör koltuklarından biri Brezilya Milli Takımına aitti. Güney Amerika ekibi, Dünya Kuapsı çeyrek finalinde Hırvatistan’a kaybedip elenmelerinin ardından Tite’yle yollarını ayırmıştı.

Koltuğun boşa çıkmasının ardından o dönem Fenerbahçe’yi çalıştıran Jorge Jesus’un ismi dahil birçok isim Brezilya’yla anıldı. Ancak adı en ön plana çıkan isim Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti’ydi. Bir noktada malumun ilanına dönen açıklama Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ednaldo Rodrigues’den geldi.

Acun Ilıcalı: Ozan’ı Beşiktaş’a vermeyeceğim

Rodrigues, Real Madrid’le 1 sezon sözleşmesi kalan Ancelotti’nin 2024 Copa America itibarıyla takımın başına geçeceğini belirtti. 2024 Copa America 20 Haziran 2024 tarihinde başlayacak. 2026 Brezilya, Dünya Kupası Elemeleri yolculuğuna eylül ayında Bolivya’ya karşı oynayacağı maçla başlayacak.

4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile bu alanda tarihin en iyisi konumunda bulunan 64 yaşındaki Carlo Ancelotti, ilk milli takım teknik direktörlük deneyimini Neymar, Vinicius, Rodrygo, Richarlison, Casemiro gibi yıldızların formasını giydiği Brezilya’nın başında yaşayacak.

LaLiga’da kimlik değişimi: İşte karşınızda LaLiga EA Sports