Yıllarca milli takımın alt yapısında görev yapan Tolunay Kafkas'ın bu sezon görev aldığı Ankaragücü ve Karagümrük Süper Lig'e veda etti.

Tolunay Kafkas aktif futbolcuyken Galatasaray ve Trabzonspor formalarını yıllarca giydi. 55 yaşındaki Kafkas 2007’de Kayserispor’un başına teknik direktör olarak geldi. 2010’da yeni adresi Gaziantepspor oldu. Oradan da Türkiye U21 Gençlik Gelişim Koordinatörü oldu. 2012-13 sezonunda milli takımla deplasmana gidecekken Trabzonspor’dan gelen telefonla rotasını Karadeniz’e çevirdi. Orada başarılı olamadı. Karabükspor’a gitti.

Sırasıyla Kayserispor, Akhisarspor’da görev aldıktan sonra tekrar milli takıma döndü. 2017’de Gençlik gelişim koordinatörü oldu. 2020’de Kafkas’ın kapısının önünde altyapı direktörü yazıyordu. Aynı yıl Türkiye U21 Milli Takımı’nın başına geçti. Burada oynatmadığı yetenekler yüzünden ağır eleştiri aldı. Bunların içinde Fenerbahçe’den Arda Güler, İsmail Yüksek, Galatasaray’dan Kerem Aktürkoğlu gibi isimler de vardı.

2022-23 mart ayında kulüp teknik direktörlüğüne geri döndü. Ankaragücü’nün başına geçti. 2023-24 sezonuna da başkent ekibinde başladı. Aldığı kötü sonuçlarından ardından görevden ayrıldı. Tolunay Kafkas başkent ekibinden sonra Karagümrük’te iş buldu. İstanbul ekibi geçen hafta, Ankaragücü ise bu pazar yapılan maçların ardından küme düştü. Böylece Kafkas’ın bu sezon çalıştırdığı iki takım da Süper Lig’e veda etti.

Trabzonspor son beş dakikada Ankaragücü’nü Süper Lig’den gönderdi