Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nü bu yıl Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Busenaz Sürmeneli ile Olimpiyat gümüş madalyalı ve Dünya Şampiyonu Buse Naz Çakıroğlu kazandı.

Mustafa V. Koç’un idealleri ışığında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliğinde hayata geçirilen Mustafa V. Koç Spor Ödülü bu yıl yedinci kez sahibini buldu. Kalıcı teması, ‘Olimpik değerlere katkı’ olarak belirlenen Mustafa V. Koç Spor Ödülü, 8 Kasım’da İstanbul Valisi Davut Gül, Koç Ailesi üyeleri, Koç Holding ve Koç Topluluğu üst düzey yöneticileri, TMOK yöneticileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Busenaz Sürmeneli ile Olimpiyat gümüş madalyalı ve Dünya Şampiyonu Buse Naz Çakıroğlu ödüle, erkek egemen olduğu düşünülen bir sporda azimleriyle başarı çıtasını yükselttikleri, spor ve daha pek çok alanda üstlendikleri sorumluluklarla özellikle kız çocuklarına rol model oldukları gerekçesiyle layık görüldü.

Eda Erdem: Çağdaş Türkiye yolunda yürümeye özen gösteriyoruz

Ödül töreninde konuşan A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem, Voleybol A Milli Takımı’nın başarısının özüne bakıldığında, Olimpik Değerler olarak tanımlanmış; arkadaşlığı, saygıyı ve mükemmelliyetçiliğin görüldüğünü vurguladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayal ettiği aydınlık ve çağdaş Türkiye yolunda yürümeye özen gösterdiklerini belirten Erdem, “Bizi rol model olarak gören kız çocuklarına; hayal kurmalarını, hayallerinin peşlerinden gitmelerini ve başarana kadar mücadele etmekten asla vazgeçmemelerini öğütlüyoruz. Aydınlık ve çağdaş Türkiye yolunda, Paris 2024 Olimpiyatları’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inancım tam” dedi.

Altın yumruk Busenaz Sürmeneli

Busenaz Sürmeneli de “Bugün burada Olimpiyat madalyalı 2 genç Türk kadını olarak, Atatürk’ün bizlere gösterdiği hedefe giderken elinden gelen en yüksek çabayı gösteren Cumhuriyet çocukları olarak bulunuyoruz” diye konuştu. Sürmeneli, konuşmasına şöye devam etti: “Aydınlık yarınlara yürümenin birden fazla yolu var. Bu yollardan en önemli olanlarından biri ise spordan geçiyor. Biz, aldığımız madalyalarla yalnızca kişisel başarılarımızı taçlandırmış olmuyoruz. Onca emek, değim yerindeyse kan ter gözyaşının sonucu avuçlarımızda tuttuğumuz o madalya, bizi izleyen, bizi takip eden on binlerce insana da bir şeyler ifade ediyor”

Buse Naz Çakıroğlu ise Cumhuriyet’in 100. yılında bu ödülü alabiliyor olmanın kendisi için çok daha anlamlı olduğunu belirterek “Çünkü bu ödülün sadece başarı ödülü değil; bir duruşu, gençliğe bir yol gösterişi olduğunu biliyorum. Sizlerden aldığım ilham ve güçle, yeniden sizlerin karşısında çok büyük başarılarla çıkabilmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Eda Erdem’in heykeli dikiliyor