Paris'te milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Fin sporcu Pihla Kaivo-Oja'yı yenerek yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi. Busenaz Sürmeneli, Tayland'dan Janjaem Suwannapheng'e yenilerek olimpiyata veda etti.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda boksta iki büyük madalya umudu Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu, yarı finale çıkmak ve dolayısıyla madalyayı garantilemek için ringe çıktı. Busenaz Sürmeneli, Tokyo Olimpiyatları’nda altın kazanmıştı ve Paris’te de Türkiye’nin madalya beklediği isimlerin başında geliyordu. Son 16 turunu rahat geçen milli boksörün çeyrek finaldeki rakibi Tayland’dan Janjaem Suwannapheng’ti.

Maça tutuk başlayan Busenaz Sürmeneli, ardı ardına yumruklar aldı. Ancak ilk rauntu 5-0 kaybetti. İkinci rauntta Busenaz Sürmeneli kendine geldi. Rakibine zor anlar yaşatan milli boksör raunutu 4-1 kazandı.

Her şeyin belli olacağı son rauntta işler istendiği gibi gitmedi. Bir türlü beklenen yumruklarını atamayan Busenaz Sürmeneli, maçı hakem kararıyla 4-1 kaybetti ve Paris Olimpiyatları’na veda etti.

Buse Naz Çakıroğlu madalyayı garantiledi

North Paris Arena’da 50 kilo çeyrek final mücadelesinde Tokyo Olimpiyatları ikincisi Buse Naz Çakıroğlu ile Finlandiya’dan Pihla Kaivo-Oja karşılaştı. Milli boksör üstün bir oyunla rakibini 5-0 yenerek yarı finale çıktı ve madalyayı garantiledi.  Çakıroğlu finale yükselmek için 6 Ağustos 22.18’de Filipinli Aira Villegas ile karşılaşacak.

Olimpiyatın sekizinci gününde Türkiye: Ersu’dan final… Kuzey’den tarihi başarı