TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi MHK'da yeni bir yapılanmaya gideceklerini, hakem atamalarında "Almanya'da olduğu gibi" kulüplerin de etkin rol alacağını söyledi. Ajansspor'dan Hüseyin Özkök Almanya'da kulüplerin dahil olduğu bir atama sistemi olmadığını anlattı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi dün düzenlediği basın toplantısında gündem hakkında konuşmadı. Büyükekşi toplamda 18 dakika süren toplantıda soru almazken MHK hakkında “Hakem atamaları konusunda stratejik bir plan konusunda, devrim niteliğinde bir adım atacağız. Avrupa’da başta Almanya’da olmak üzere uygulaması olan, kulüplerimizin de sürecin parçası olduğu, MHK’da yeni bir yapılanma süreci başlatıyoruz. Kulüplerimizle iş birliği içerisinde olarak, onların karar verme mekanizmasına dahil olmasını istiyoruz” sözleriyle yeni bir dönemin başlayacağını belirtti.

Büyükekşi hakemler için ‘yeni sistem’ dedi, topu 2 gün sonraya attı

Açıklamalarda dikkat çekici kısım Almanya örneğiydi. Konuyla alakalı olarak Ajansspor’dan Hüseyin Özkök paylaşım yaptı. Özkök paylaşımında “Almanya’da kulüpler hiçbir şekilde hakem atamalarında en ufak bir söz sahibi değil. Almanya Futbol Federasyonu’nun gelecek için de böyle bir planı da kesinlikle yok. Atamaları sadece DFB ile Bundesliga’nın 2022’de ortaklaşa kurduğu Hakem A.Ş’de hakemlerin başındaki uzman insanlardan oluşan yönetim yapıyor. ” sözlerine yer verdi.

Özkök bu bilgiyi teyit ettiğini “Bunu ben hep böyle biliyordum ama yine de Almanya Futbol Federasyonu hakem şirketinden de az önce tekrar teyit ettim. Mehmet Büyükekşi’nin verdiği devrim niteliğindeki Almanya örneğinin içeriğini açıkçası anlayamadım. Neyi kastettiğini açıklaması lazım.” sözleriyle paylaştı.