Scuderia Ferrari'nin Lewis Hamilton'la anlaşmasının ardından kırmızı otomobildeki koltuğunu kaybeden Carlos Sainz'ın yeni adresi belli oldu. İspanyol pilot gelecek sezondan itibaren Williams için mücadele edecek.

Lewis Hamilton’ın Maranello’ya gelişi sonrası Ferrari’den ayrılacağı netleşen Carlos Sainz’ın yeni koltuğu belli oldu. İspanyol pilot gelecek sezonun başında Williams kokpitine oturacak.

Williams’la iki yıllık anlaşmaya imza atan Sainz, 2025 ve yeni regülasyonların geleceği 2026 sezonunda Alex Albon’un takım arkadaşı olacak. Kontrat imzaladığını duyuran Sainz “2025’ten itibaren Williams’a yarışacağımı duyurmaktan dolayı çok mutluyum. Bu yıl pilot pazarı gibi çeşitli nedenlerden dolayı son derece karmaşık geçti ve kararımı duyurmak biraz zaman aldı. Ancak Williams’ın F1 yolculuğuma devam etmek için doğru yer olduğuna tamamen inanıyorum ve böyle tarihinde başarılar olan bir takıma katılmaktan büyük gurur duyuyorum. Williams’ı ait olduğu yere, gridin önüne geri getirme hedefi heyecan ve pozitiflikle kucakladığım bir meydan okuma olacak. Bu takımın yeniden tarih yazmak için tüm doğru bileşenlere sahip olduğuna inanıyorum ve Ocak 1’den itibaren Williams’ı ileriye taşımak için elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi.

Belçika’da drama: Pistte Russell, masada Hamilton kazandı