Çarşamba günü spor gündemi yoğun. Futboldan voleybola ve diğer branşlara birçok gelişme yaşanıyor. İşte haber turu...

Spor dünyasında çarşamba günü birçok gelişme var. Avrupa kupalarında eleme heyecanı devam ediyor. CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek Halkbank kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. İşte çarşamba gününün haberleri…

Alper Ulusoy hakemlik kariyerini noktaladı

Alper Ulusoy: üzdüğüm kimse varsa hakkını helal etsin.

Süper Lig’de yıllarca orta hakemlik yaptıktan sonra VAR’da görev almaya başlayan FIFA kokartlı Alper Ulusoy kariyerini noktaladığını açıkladı. Ulusoy mesleğine vedasını şu sözlerle duyurdu:

“Arkadaşlar selam; Dün itibariyle hakemlik ile ilişkimi tamamen kestim. Artık sizlere dışarıdan bir arkadaşınız olarak destek vereceğim. Hakemlik yaptığım süre boyunca istemeden de olsa üzdüğüm kimse varsa hakkını helal etsin, bende yana da helal olsun. Sizlerle çalışmak büyük bir keyifti. Umarım bir birinize sahip çıkarak, başarılarla dolu, gönlünüze göre sezonla geçirirsiniz. Baki’nin dediği gibi; “Âvâzeyi bu âleme Davud gibi sal / Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş” Hoş bir seda bıraktıysak ne mutlu bize. Kalın sağlıcakla.”

Şampiyonlar Ligi’nde tur atlayan sekiz takım belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi 1. eleme turu rövanşında sekiz maç yapıldı. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasında UE Santa Coloma, Panevezys, Lincoln Red, Dinamo Minsk, Steaua Bükreş, Shamrock Rovers ve The New Saints 2. eleme turuna çıktı. UEFA Şampiyonlar Ligi 1. eleme turu altı maçla tamamlanacak.

Eşleşmelerdeki iki maçta alınan sonuçlar şöyle…

Ballkani-UE Santa Coloma: 1-2, 2-1 (5-6 penaltılarla)

HJK Helsinki-Panevezys: 1-1, 0-3

Lincoln Red-Hamrun Spartans: 0-1, 1-0 (5-4 penaltılarla)

Pyunik-Dinamo Minsk: 0-1, 0-0

Celje-Flora Tallinn: 2-1, 5-0

Steaua Bükreş-Virtus: 4-0, 7-1

Shamrock Rovers-Vikingur: 2-1, 0-0

Decic Tuzi-The New Saints: 1-1, 0-3

Göztepe, hazırlık maçında berabere kaldı

Sezon hazırlıklarını Slovenya’da sürdüren Göztepe, ikinci hazırlık maçında Macaristan ekibi Fehervar ile 2-2 berabere kaldı. Bled Spor Parkı’ndaki karşılaşmada Fehervar, 16. dakikada penaltıdan ve 21. dakikada Tobias Christensen’in golleriyle 2-0 üstünlük kurdu. Sarı-kırmızılı ekipte Ahmed Ildız, 32. dakikada Djalma Silva’nın kaçırdığı penaltı atışında takip ettiği topo filelere gönderdi. Göztepe’nin 44. dakikada Kubilay Kanatsızkuş ile bir gol daha bulduğu ilk yarı 2-2 tamamlandı. İkinci yarıda skor değişmedi ve müsabaka 2-2 eşitlikle sona erdi.

Halkbank’tan transfer: Marek Sotola

Marek Sotola Efeler Ligi’nin son şampiyonu Halkbank’a imza attı.

Türkiye’yi CEV Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek Halkbank Erkek Voleybol Takımı Marek Sotola’yı transfer etti. Efeler Ligi’nin son şampiyonu Halkbank Çek pasör çaprazıyla bir yıllık anlaşma sağladı. Kulüpten yapılan açıklamada “Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren kulübümüz Marek Sotola ile anlaşma sağlamıştır. Oyuncumuza hoş geldin diyor ve formamız altında nice başarılara imza atmasını diliyoruz” dendi. Sotola daha önce Çekya’nın Jihostroj Ceske Budejovice, Fransa’nın Stade Poitevin Volley ve Almanya’nın Recycling Volleys takımında forma giydi.

Voleybolda Türk takımlarının Avrupa yolu belli olduMilli mesaide voleybolda sevinç, hentbolda hüzün

18 Yaş Altı Voleybol Erkekler Avrupa Şampiyonası ve 20 Yaş Altı Hentbol Erkekler EHF Şampiyonası’nda Türkiye’nin genç millileri sahne aldı.

Voleybolda Bulgaristan ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada ay-yıldızlılar Ukrayna ile karşılaştı. Milli takım, başkent Sofya’da oynanan maçı 25-23, 18-25, 25-20 ve 25-19’luk setlerle 3-1 kazandı Grubunda üçüncü galibiyetini elde eden Türkiye, şampiyonadaki yedinci maçını Avusturya ile yapacak.

Hentbolda ise Türk bayrağı Kosova’da düzenlenen 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Şampiyonası’nda dalgalandı. Başkent Priştine’de oynanan maçın ilk yarısını 20-15 geride tamamlayan milli takım, sahadan 45-35 mağlup ayrıldı.
Milliler, 19 Temmuz’da Litvanya ile 5-8’incilik klasman maçı yapacak.

Genç milliler potada Litvanya’ya diş geçiremedi

Polonya’da düzenlenen FIBA Erkekler 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası son 16 turu karşılaşmasında Türkiye ve Litvanya karşılaştı. Mücadelenin ilk çeyreğini 18-17 önde kapatan ay-yıldızlılar, devreye ise 37-35 geride girdi.
Üçüncü çeyrekte farkı açan Litvanya, son periyoda 59-39 önde girerken maçı da 79-63 kazandı. Karşılaşmayı kazanan Litvanya adını çeyrek finale yazdırdı.

Beşiktaş yeni sezonun ilk hazırlık maçında Shaktar’a yenildi