Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos'un son transfer hamlesi Cedi Osman açıklamalarda bulundu. Milli basketbolcu yeni takımıyla şampiyonluklar yaşamak istediğini belirtti.

Kariyerini Yunanistan’ın Panathinaikos ekibinde sürdürme kararı alan milli basketbolcu Cedi Osman transferini değerlendirdi. İmza atmak üzere Atina’ya giden oyuncu ilk açıklamasını yaptı.

Pao ile şampiyonluklar yaşamak istediğini açıklayan oyuncu “Panathinaikos benim için kolay bir seçim oldu. Panathinaikos’u ve çok küçükken bile antrenörüm olan Ergin Ataman’ı uzun yıllardır tanıyorum. Panathinaikoslu olduğum için mutluyum. Takımdaki rolüm hakkında henüz Ergin Hoca ile konuşmadık. Konuşmak için daha fazla zamanımız olacak. Panathinaikos ile arka arkaya şampiyonluk istiyorum. Harika bir takımımız var. EuroLeague zor ama biz en iyi takımız ve şampiyonluk için oynayacağız. EuroLeague’i hep izliyordum ve özlüyordum. Tekrar sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Türk antrenör Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos geçen sezon 13 yıl sonra döndüğü final four’da şampiyonluğa ulaşmıştı. Yarı finalde Türk ekibi Fenerbahçe’yi geçen takım finalde de Real Madrid’i saf dışı bırakmış ve tarihinde yedinci kez EuroLeague’in en iyisi olmuştu. Pao’yla zafere ulaşan Ergin Ataman üçüncü EuroLeague şampiyonluğuna uzanmıştı. Panathinaikos’un bu yaz yaptığı tek Türk hamlesi Cedi değildi. Takım Matthias Lessort’un alternatifi olarak Ömer Faruk Yurtseven’le anlaşmıştı. Öte yandan Maccabi Tel-Aviv’in gardı Lorenzo Brown da Atina ekibinin yolunu tuttu.

 

Atamania’da son perde: Cedi Osman Panathinaikos’ta