TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, yabancı kuralı hakkında konuştu. Kazancı, gelecek sezon öncesi uzun vadede geçerli olacak bir karar alacaklarını duyurdu.

Türk futbolunun en merak edilen meselelerinden biri yabancı sınırı. Her sezon belli zamanlarda tartışılan kural, Türkiye Futbol Federasyonu’nda yönetimin değişmesiyle beraber yeniden gündeme geldi. Geçen sezon sonunda 12’ye düşen ve 11 yabancı oyuncunun sahada olmasına müsaade eden kural, Hacıosmanoğlu yönetimi tarafından değişti.

Değişen kural 12+2 olarak belirlendi. Buna göre 12 oyuncu kadroda iki oyuncu tribünde toplam 14 oyuncu Süper Lig listesinde ve 11 kişi aynı anda sahada olabilecek şekilde güncel kural yürürlüğe kondu. Ancak bazı kulüplerin elinde transfer dönemi bitmeden önce yabancı oyuncular kaldığı için bu kuralın esnetilmesi istendi. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan Beşiktaş ve Galatasaray gibi kulüplerin de yabancı kuralının değişmesini istediğini ancak değişikliğin olmayacağını açıkladı.

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı ise bu değişikliğin gelecek sezon gerçekleşeceğini duyurdu. NTV’ye konuşan Kazancı “Sınırsız yabancı olsa bile milli takımı olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Geçiş sürecinde şu anda 14 yabancı sayısının yeterli olduğunu düşünüyorum. Gelecek sezon bir karar alacağız mutlaka ve bu karar da uzun soluklu olacak” dedi.

Türk futbolunda yabancı sınırı yıllar içinde 16 kez değişti

Ertuğrul Doğan: Beşiktaş ve Galatasaray da istedi, ama yabancı sınırı değişmiyor