Sporda cumartesi günü gündem yoğun. Rekorlar kırılıyor, vedalar yapılıyor, federasyon başkanları seçiliyor. Futboldan basketbola, serbest dalıştan dans ve tekvandoya kadar yaşanan gelişmeler...

Cumartesi günü spor dünyası yoğun bir gün geçirdi. Şahika Ercümen, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda ikinci kez Türkiye rekoru kırdı. Roma’nın Polonyalı futbolcusu Nicola Zalewski, yazın gündeme gelen Galatasaray transferi hakkında konuştu. Liverpool’dan ayrılan 33 yaşındaki Joel Matip futbola veda etti. Dans ve dağcılık federasyonunda yeni başkanlar belli oldu. İşte cumartesinin haberleri…

Şahika Ercümen’den Türkiye rekoru

Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden milli sporcu Şahika Ercümen, paletsiz ip destekli kategorisinden sonra çift palet kategorisinde de Türkiye rekoru kırdı. Yunanistan’ın Kalamata şehrinde düzenlenen ve 40 ülkeden 140 sporcunun katıldığı şampiyonanın son gününde çift palet kategorisinde yarışlar yapıldı. Milli sporcu Şahika Ercümen, 3 dakika 27 saniyede 92 metre derinliğe ulaşarak, Türkiye rekoru kırdı. Daha önceki rekor 91 metre ile yine Ercümen’e aitti. Milli sporcu elde ettiği derece ile bronz madalyanın da sahibi oldu. Şahika Ercümen, dün de paletsiz ip destekli kategoride 82 metreye dalış yaparak Türkiye rekoru kırmıştı.

Şahika Ercümen sağlık sorunu olmasına karşın rekor kırdığı için mutlu olduğunu söyledi.

Şahika Ercümen, şampiyonada iki Türkiye rekorunu kırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Duygularım tarifsiz. Dalışımdan önce hava şartlarından dolayı dalışlar iptal edildi. Tekrar odaklanmak ve dalmak oldukça zordu. Fakat ülkemiz için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu sene sponsorum yoktu ve yeteri kadar antrenman yapamadım. Yarışma öncesi sağlık sorunlarım vardı. Bu şartlarda rekor kırabildiğim için çok mutluyum. Ülkemize armağan olsun” dedi.

Nicola Zalewski’den Galatasaray itirafı

Nicola Zalewski, bu sezon Roma formasıyla dört maçta sahaya çıktı.

Galatasaray, geçtiğimiz yaz transfer döneminde Roma’da forma giyen Nicola Zalewski’yi transfer etmek istedi. Polonyalı futbolcunun kulübüyle bonservis bedeli konusunda anlaşma sağlayan sarı kırmızılılar, Polonyalı futbolcuyu ikna edemedi. TVP Sport’a açıklamalarda bulunan Nicola Zalewski, Galatasaray’a transfer olmaya çok yaklaştığını belirtti. 22 yaşındaki sol kanat oyuncusu şunları söyledi: “Yalan söylemeyeceğim. Galatasaray’a transfer olmaya çok yaklaşmıştım. Masada çok iyi bir teklif vardı ama biraz düşündüm, ailemle konuştum ve kendim için en iyisini yaptığımı düşünüyorum.”

Joel Matip futbola veda etti

Joel Matip Liverpool formasıyla birçok başarıya imza attı.

İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool’da sezonu tamamlayan ve yeni sezon öncesi takımdan ayrılan 33 yaşındaki Kamerunlu Joel Matip, profesyonel futbol kariyerini noktaladığını duyurdu. Almanya’da SC Weitmar, Bochum ve Schalke altyapılarının ardından 2009 yılında A Takıma yükselen Matip, yedi sezonluk Schalke macerasının ardından 2016 yaz transfer döneminde Liverpool’a imza attı. O dönemde Alman Teknik Direktör Jürgen Klopp’un Liverpool’u çalıştırması tercihinde önemli pay sahibi olurken, kırmızı forma altında birçok başarı yakaladı. Kamerunlu futbolcu İngiliz ekibinin formasını 201 kez terletti ve 11 gol atarken altı asist yaptı. Matip, sekiz sezon geçirdiği kulübünde bir UEFA Şampiyonlar Ligi, bir Premier Lig, bir UEFA Süper Kupa, iki İngiltere Lig Kupası, bir İngiltere Kupası (FA Cup) ve bir kez de İngiltere Süper Kupa (Community Shield) şampiyonlukları yaşadı. 33 yaşındaki futbolcu Kamerun Milli Takımı formasını 27 kez giydi.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nda ‘ibra’ yok

Türkiye Dans Sopları Federasyonu’nun yeni başkanı Barış Korkmaz oldu.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun (TDSF) 6. olağan genel kurulu, TZOB Otel’de yapıldı. Divan başkanlığını Abdullah Albunar’ın yaptığı genel kurulda, faaliyet raporu ibra edildi ancak denetim raporu ibra edilmedi. Mevcut başkan Tolga Han Çinkitaş’ın aday olmadığı seçimde Yusuf Gül ve Barış Korkmaz yarıştı. Korkmaz, kullanılan 220 oyun 127’sini alarak TDSF’nin yeni başkanı oldu. Gül, 90 delegenin oyunu alırken 3 oy da geçersiz sayıldı. Korkmaz’ın başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Zafer Coşkun, Fatih Özvezneci, Şenol Vefa Gülmez, Sidar Özalkak, Yeliz Yıldız, Şule Işıl Sözügüzel, Canberk Sayın, Arifhan Mehmet Kızılyalın, Faruk Kacır ve Satı Selin Pehlivan yer aldı. Barış Korkmaz, yaptığı konuşmada, 2006’dan bu yana federasyonda kurucu yönetim kurulu üyesi, genel koordinatörlük, yönetim kurulu üyeliği ve asbaşkanlık görevlerinde bulunduğunu hatırlatarak, “Federasyonumuzun geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyebilmesi için çok hızlı bir yenilenme sürecine gireceğiz. Camiamızın her bireyine aynı mesafede durarak adil, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla ortak hedeflerimize çok kısa bir sürede ulaşacağımıza inancımız tamdır” dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı’na Ali Şenkaynağı seçildi

Ali Şenkaynağı 102 delegenin desteğini aldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu 6. Olağan ve 8. Mali Genel Kurulu, Çankaya’daki İçkale Otel’de gerçekleştirildi. Genel kurulda federasyon başkanlığı için Ali Şenkaynağı ile Ertuğrul Tugay yarıştı. Seçim öncesinde yönetim kurulunun faaliyet ve mali raporu, denetim kurulu raporu ve tahmini bütçe oylanarak ibra edildi. Seçimde federasyonun kayıtlı 168 delegesinden 159’u oy kullandı. Oyların 102’sini alan Ali Şenkaynağı, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı’na seçildi. Diğer aday Ertuğrul Tugay 55 oy aldı, iki oy ise geçersiz sayıldı. Genel kurulda aday olmayan eski başkan Prof. Dr. Ersan Başar, sekiz yıllık görevi boyunca yaptıkları çalışmaları ve hizmetleri anlatarak, desteklerinden dolayı başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere bütün delegelere ve dağcılık sporcularına, antrenörlerine teşekkür etti. Başkanlığa seçilen Ali Şenkaynağı, genel kuruldaki konuşmasında, “27 yılı aşkın bir süredir içerisinde bulunduğum dağcılık sporunun sorunlarını bilmekteyim, sorunun doğru tespiti ve çözümüne inanmaktayım. Federasyonumuzu daha yüksek bir seviyeye taşımak ve herkes için daha erişebilir bir yapıya ulaştırmak için yola çıktık. Elini taşın altına koymak isteyen kim olursa federasyonun imkanlarını onlara kullandıracağız. Sporcu yetiştiren kulüplere elimizden gelen bütün desteği vereceğiz” diye konuştu. Ali Şenkaynağı’nın yönetim kurulunda Murat Adıyaman, Ada Özdemir, Mustafa Pehlivanoğlu, Mehmet Bakır Asma, Mehmet Çağlayan, Abdurrahim Ekin, Emrah Aykora, Hakan Othan, Gülay Korkmaz ve Begüm Kazazi yer aldı.

Karadağ geçildi, İzlanda yoluna düşüldü