Cumartesi günü sporda birçok gelişme yaşanıyor. Sivasspor adına izinsiz para toplayan iki kişi tutuklandı. Yunanistan'dan Paris Olimpiyatı için tarihi bir karar geldi. Göztepe ve Kasımpaşa hazırlık maçına çıktı. İşte cumartesi spor gündemi...

Cumartesi gününde sporda birçok gelişme yaşanıyor. Yunanistan, Paris Olimpiyatları açılışında bayrağı NBA yıldızı Giannis Antetokounmpo’nun taşımasına karar verdi. Böylece ilk defa bir siyahi Yunanistan için olimpiyatlarda bayrak taşıyacak. Sivasspor için izinsiz para toplayan iki kişi tutuklandı. İşte futboldan diğer branşlara cumartesi günün yaşananlar…

Sivasspor adını kullanan dolandırıcılar hapiste

Sivasspor’un kurumsal kimliğini kullanarak kentte para topladıkları iddiasıyla yakalanan iki şüpheli tutuklandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, polis Sivasspor adına para topladığını ileri süren M.G. ve G.G’yi yakaladı. Şüphelilerin konakladıkları otel odası ve araçlarında yaptığı aramada, para ele geçirdi. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Giannis Antetokounmpo’dan olimpiyatlarda bir ilk!


Yunan basketbolcu Giannis Antetokounmpo, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Antigoni Ntrismpioti ile Yunanistan’ın bayrak taşıyıcılarından biri olacak. Milwaukee Bucks’ta forma giyen oyuncunun ailesi Nijerya’dan Yunanistan’a göç etmişti. Yıllarca vatandaşlık sıkıntısı çeken Antetokounmpo, olimpiyatlarda Yunanistan için bayrak taşıyıcılığı yapan ilk siyahi sporcu olacak.

Kasımpaşa ile Hull City yenişemedi

İki takım ikinci yarıda birer gol buldu.

Kasımpaşa ile Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde bir hazırlık maçı yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. 60’ta Fall’ın ortasında Aytaç Kara, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Hull City bu gole 78’de yanıt verdi. Sincere Hall’un vuruşuyla skora denge geldi. İlerleyen dakikalarda iki takımın çabası sonucu değiştirmedi ve takımlar sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Göztepe, Charlton Athletic’e direnemedi

Göztepe rakibin üç golüne engel olamadı.

Sezon hazırlıklarını Slovenya’da sürdüren Süper Lig ekiplerinden Göztepe, Slovenya’daki ilk hazırlık maçında İngiltere’den Charlton Athletic’e 3-1 yenildi. Göztepe, Kranjska Gora’daki karşılaşmaya Arda Özçimen, Djalma Silva, Taha Altıkardeş, Heliton, Koray Günter, Nazım Sangare, Doğan Erdoğan, Isaac Solet, Yalçın Kayan, Romulo Cardoso, Kubilay Kanatsızkuş on biriyle başladı. 12’de Tyreece Campbell ve 16’da Daniel Kanu’nun gollerine engel olamayan Göztepe, ilk yarıyı 2-0 geride tamamladı. İzmir takımı, ikinci yarıda 61’de Nazım Sangare ile farkı bire indirmesine rağmen 65’te Alex Mitchell’le 1 gol daha bulan Charlton Athletic, müsabakadan 3-1 galip ayrıldı.

Beşiktaş, Derek Needham ile ‘Devam’ dedi

Beşiktaş, Needham’ın sözleşmesini uzattı.

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, 33 yaşındaki oyuncusu Derek Needham ile sözleşme yenilediklerini açıkladı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “2024-2025 sezonunda takımımızla beraber olacak sporcumuza üstün başarılar dileriz” denildi. Needham geçen sezon Basketbol Süper Ligi’nde 12.3 sayı 3.9 asist 1.5 ribaunt ortalamalarıyla oynadı.

Potada milli hüzün

Galatasaray’ın başı belada! Derrick Köhn transferi mahkemelik oldu