Sporda cumartesinin gündemi dolu dolu. NBA'de final serisi heyecanı sürdü. TFF Başkanı Büyükekşi ise önemli görüşmelerde bulundu. İşte dünyadan ve Türkiye'den günün gelişmeleri.

EURO 2024’te 15 Haziran Cumartesi günü 16.00’da Macaristan-İsviçre, 19.00’da İspanya-Hırvatistan, 22.00’de İtalya-Arnavutluk maçları oynanacak.

 

Dallas, Boston’ı farklı geçerek seriye tutundu

NBA Finalleri heyecanı dördüncü maçla sürdü. Seride 3-0 önde bulunan Boston Celtics’in şampiyonluk için çıktığı Dallas deplasmanına iyi başlayan taraf ev sahibi Mavs oldu. İlk çeyreğin sonlarında farkı çift hanelere yükselten Mavericks periyodu 34-21 önde tamamladı. Boston ilk çeyrekte 21 sayıda kalırken Doncic-Irving ikilisinin 22 sayı üretmeleri dikkat çekti.

İkinci çeyrekte de hem hücumda, hem de savunmada etkili oyununu sürdüren Mavericks, çeyreğin ortasında Celtics’i ikiye katlayarak skoru 50-25’e getirmeyi başardı. Ev sahibi ekip etkili oyununu sürdürerek soyunma odasına 61-35 önde gitti. İkinci yarıda da vites küçültmeyen Dallas karşılaşmadan 38 sayı farkla 122-84’lük skorla galip ayrıldı ve seride durumu 3-1’e getirdi.

NBA Finalleri’nin beşinci karşılaşması pazartesi gününü salıya bağlayan gece TSİ 03.30’da Boston Celtics’in sahası TD Garden’da oynanacak. Celtics, maçı kazanması halinde 18’inci kez NBA şampiyonu olacak. Mavericks ise beşinci maçı kazanarak seriyi American Airlines Center’da oynanacak altıncı maça taşımak istiyor.

Rolands Smits Anadolu Efes’te

Anadolu Efes Basketbol Takımı, Letonyalı uzun forvet Rolands Smits’i transfer etti. Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, 28 yaşındaki oyuncuyla iki yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi. Smits, son iki sezonda Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas’ta forma giydi.

UEFA 70 yaşında

UEFA, 70. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Avrupa futbolunun çatı kuruluşu UEFA, 70. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 25 üyenin hazır bulunduğu kuruluş toplantısıyla 15 Haziran 1954 tarihinde faaliyetlerine başlayan UEFA, Paris ve Bern’in ardından son olarak İsviçre’nin Nyon kentindeki merkezinde çalışmalarını sürdürüyor. UEFA’nın kültürel ve siyasi olarak Avrupa’nın bir parçası kabul edildiği için birliğe alınan Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Rusya, İsrail ve Kazakistan gibi ülkelerle birlikte toplam 55 üyesi bulunuyor.

İlke Özyüksel Mihrioğlu dünya altıncısı oldu

Çin’in Çengdu kentinde düzenlenen Dünya Modern Pentatlon Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden milli sporcu İlke Özyüksel Mihrioğlu yüzme, eskrim, binicilik, koşu-atış branşlarından oluşan pentatlon finaline diğer 17 sporcuyla birlikte çıktı. İlke, 1396 puanla yarışı 6. sırada tamamladı. Milli sporcu İlke, 1396 puanla yarışı 6. sırada tamamladı. Altın madalyayı Güney Kore’den Seungmin Seong 1434 puanla aldı. Gümüş madalyayı Macaristan’dan Blanka Guzi 1433 puanla, bronz madalyayı ise aynı ülkeden Rita Erdos 1418 puanla elde etti.

Mehmet Büyükekşi, FIFA ve UEFA başkanlarıyla buluştu

Büyükekşi ve Ceferin görüştü.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) açılış töreni öncesinde FIFA Başkanı Gianni Infantino ve UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile bir araya geldi. Infantino ve Ceferin Türkiye A Milli Futbol Takımı’na EURO 2024’te başarı dilerken Büyükekşi de kendilerine teşekkür etti.

Büyükekşi, Figo ve Infantino’yla görüştü.

Infantino ile Büyükekşi görüşmesinde A Milli Takım’ın F Grubu’ndaki rakiplerinden Portekiz’in efsane oyuncusu Luis Figo, Ceferin ile yapılan görüşmede ise Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile Macaristan Futbol Federasyonu Başkanı Sandor Csany de yer aldı. Büyükekşi, Macaristan Başbakanı Orban ve Macaristan Futbol Federasyonu Başkanı Csany’ye başkent Budapeşte’de Macaristan ile Türkiye arasında oynanan dostluk maçında gösterdikleri misafirperverlik için bir kez daha teşekkürlerini iletti.

Büyükekşi, Çekya Futbol Federasyonu Başkanı Petr Fousek, Gürcistan Futbol Federasyonu Başkanı Levan Kobiashvili ve Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Fernando Gomes ile görüşürken, dört başkan maçların centilmence geçmesi temennisiyle birbirlerine başarı diledi. Büyükekşi, Münih Futbol Arena’da gerçekleştirilen EURO 2024 açılış seremonisi ile Almanya-İskoçya maçını FIFA Başkanı Infantino, UEFA Başkanı Ceferin ve ülke federasyon başkanlarıyla birlikte takip etti.

Halil Umut Meler’e EURO 2024’te görev

EURO 2024’e davet alan tek Türk hakem olma başarısı gösteren Halil Umut Meler’e UEFA’dan görev geldi. FIFA kokartlı hakem E Grubu’nda oynanacak Belçika-Slovakya maçında düdük çalacak. 17 Haziran günü saat 19:00’da başlayacak maçta Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Türk asıllı Hollandalı Serdar Gözübüyük. Aynı mücadelede Alper Ulusoy ise AVAR olarak ekran başında olacak.

A Milli Futbol Takımı’nın Karadağ ve İzlanda maçlarının yerleri belli oldu

A Milli Futbol Takımı’nın 2024/25 UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta ekim ayında Karadağ ve İzlanda ile oynayacağı karşılaşmaların yerleri belirlendi. Buna göre Ay-Yıldızlılar, 11 Ekim Cuma günü Karadağ’ı Samsun’da konuk edecek. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak müsabaka saat 21.45’te başlayacak.

Ay-yıldızlılar, 14 Ekim Pazartesi günü ise deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak. Laugardalsvöllur Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı mücadelenin başlama vuruşu, TSİ 21.45’te yapılacak. Millilerin grubunda Karadağ ve İzlanda’nın yanı sıra Galler bulunuyor.

Karadağlı kaleci Sarkic hayatını kaybetti

Sarkic henüz 26 yaşındaydı.

İngiltere Championship ekibi Millwall’da forma giyen 26 yaşındaki Karadağlı kaleci Matija Sarkic, hayatını kaybetti. Karadağ Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Sarkic’in bu sabah Budva kentindeki evinde yaşamını yitirdiği kaydedildi. Millwall Kulübü de açıklamasında, “Kulüpteki herkes bu son derece üzücü zamanda Matija’nın ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerini iletiyor” ifadelerini kullandı. Ağustos 2023’te Wolverhampton’dan transfer edilen Sarkic, geçen sezon 33 maça çıktı.

Trabzonspor’un eski futbolcusu Kevin Campbell hayatını kaybetti

Ozan Kabak ameliyat oldu

Ozak Kabak’ın ameliyat olduğu açıklandı.

Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi 4 Haziran’da İtalya ile oynanan hazırlık maçında sakatlanarak sağ diz ön çapraz bağlarında yırtık meydana gelen A Milli Futbol Takımı oyuncusu Ozan Kabak dizinden başarılı bir ameliyat geçirdi. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi: “İtalya ile Türkiye arasında 4 Haziran’da oynanan özel maçın ilk yarısında sağ diz ön çapraz bağlarında yırtık meydana gelen A Millî Takım oyuncumuz Ozan Kabak, Avusturya’da başarılı bir operasyon geçirdi. Ozan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa zamanda ve eskisinden de güçlü bir şekilde sahalara dönmesini diliyoruz”

Ümraniyespor’un başına Tuncay Şanlı getirildi

Ümraniyespor’un yeni teknik direktörü Tuncay Şanlı oldu. İstanbul ekibi, 42 yaşındaki teknik adamın göreve getirildiğini duyurdu. Konuyla ilgili olarak kulüpten yapılan açıklamada, “Ümraniyespor ailesine hoş geldin, Tuncay Şanlı! Futbol tutkusuyla dolu, enerjik ve başarılı yeni teknik direktörümüzle birlikte büyük başarılara imza atmaya hazırız! Yeni maceramız başlıyor, Ümraniyespor ailesi olarak Tuncay Şanlı’ya kocaman bir hoş geldin diyelim!” ifadelerine yer verildi.

Hentbolda milliler İran engelini tek farkla geçti

A Milli Erkek Hentbol Takımı, İran Milli Takımı ile oynadığı ikinci özel karşılaşmayı da 31-30 kazandı.

Ankara’da hazırlık kampını sürdüren A Milli Erkek Hentbol Takımı, İran Milli Takımı ile özel maçta karşı karşıya geldi. THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda yapılan maçın ilk yarısı 13-14 İran Milli Takımı’nın üstünlüğü ile tamamlandı. Aynı salonda oynanan ilk hazırlık maçını da milli takım 28-26 kazanmıştı. A Milli Erkek Hentbol Takımı, başantrenör Daniel Gordo Rios yönetiminde 16 Haziran 2024 tarihine kadar çalışmalarını Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda sürdürecek.

Bir önceki turnuvada kalp krizi geçiren Christian Eriksen EURO 2024 öncesi heyecanlı