Spor dünyasında cumartesi gününün gündemi oldukça yoğun. İşte günün getirdikleri...

Sporda cumartesi gününün gündemi yine dolu dolu. Fenerbahçe İsmail Yüksek’in, Beşiktaş ise Ersin Destanoğlu’nun sakatlığına ilişkin açıklama yaptı. Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca hedeflerini açıkladı. Federasyonlarda ise seçimler sürüyor. İşte yaşananlar…

Fenerbahçe’den sakatlık açıklaması: İsmail Yüksek iki hafta yok

Twente maçında omzuna aldığı darbe sonrası sakatlık geçiren İsmail Yüksek’le ilgili Fenerbahçe’den açıklama geldi. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada, “UEFA Avrupa Ligi’nde Twente ile oynadığımız karşılaşmada omzundan darbe alan oyuncumuz İsmail Yüksek’in, MR görüntülenmesi gerçekleştirilmiştir. Yapılan değerlendirme neticesinde sol omuz bağlarında kısmi hasar tespit edilen oyuncumuzun tedavisine hemen başlanmıştır” denildi.

Sahalardan iki hafta uzak kalacağı öğrenilen İsmail milli takım kadrosundan çıkartılacak. Mücadeleci orta saha oyuncusu milli ara dönüşü sarı-lacivertlilerde antrenmanlara başlayacak.

Beşiktaş’tan Ersin Destanoğlu’nun sakatlığına ilişkin açıklama

Beşiktaş, kaleci Ersin Destanoğlu’nun sakatlığıyla ilgili açıklama yaptı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Futbol takımımızın Eintracht Frankfurt ile oynadığı müsabakada, sol uyluk arka kısmında ağrı hisseden oyuncumuz Ersin Destanoğlu’nun yapılan değerlendirme ve Acıbadem Altunizade Hastanesinde gerçekleştirilen MR görüntülemesinde sol uyluk üst arka adalesinde gerilme ve kısmi yırtık tespit edilmiştir. Ersin Destanoğlu’nun tedavisine sağlık ekibimiz tarafından başlanmıştır” denildi.

Ufuk Sarıca’nın Karşıyaka’yla hedefi ilk dört

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde Karşıyaka’nın başındaki 10’uncu sezonuna başlayan Başantrenör Ufuk Sarıca bu sezonki hedeflerini açıkladı. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun çok kuvvetli kadrolara sahip olduğunu söyleyen Sarıca her şeye rağmen bu takımlarla mücadele ettiklerini anlatarak, “Biz her sene olduğu gibi bu ligin en dişli, en iddialı takımlarından biri olabileceğimizi sezon öncesinde gösterdik. Zor bir lig olacak” dedi.

Ufuk Sarıca, yeni yabancı kuralıyla herkesin herkesi yenebileceği bir lig oynanacağını belirterek, “Biz her sene olduğu gibi ilk dört hedefimize ulaşıp, sezon sonunda play-off’lara avantaj taşımak isteyeceğiz” diye konuştu.

Ligde bu sene uygulanacak yabancı kuralının Türk basketbolu ve milli takım için çok faydalı olmayacağını savunan Sarıca, “12 kişilik bir kadroda 7 yabancı olması çok fuzuli. Serbest bırakırsan, parantez içinde söylüyorum, bu ne kadar yararlı olur, o da tartışılır. Ben pozitif bakmıyorum” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’da kuruluşun 119’uncu yıldönümü kutlandı

Türkiye İzcilik Federasyonunda Hasan Dinçer Subaşı yeniden başkan seçildi

Hasan Dinçer Subaşı tek aday olarak girdiği seçimden başkan çıktı.

Türkiye İzcilik Federasyonunun 6’ncı olağan genel kurulu The Ankara Otel’de yapıldı. Mevcut başkan Hasan Dinçer Subaşı seçime tek aday olarak girdi. Divan başkanlığını Arif Sertkaya’nın yaptığı genel kurulda, yönetim ve denetim kurulu raporları ibra edildi. Genel kurula katılan 68 delegeden 65’inin oyunu alan Hasan Dinçer Subaşı yeniden başkanlığa seçildi.

Başkan Hasan Dinçer Subaşı, genel kurulda yaptığı konuşmada, federasyon olarak Bosna Hersek’ten Azerbaycan’a kadar geniş bir coğrafyada faaliyet gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Türkiye’de bir kamp düzenleyeceğiz. Özellikle Müslüman ülkelerden izciler Türkiye İzcilik Federasyonu etrafında toplanıyor. Türk ve İslam coğrafyasındaki izcileri tek çatı altında toplayabilmek için kayıtlara başlayacağız. Afetlerde yaptığımız faaliyetler vatandaşlar tarafından çok takdir aldı. Daha aktif çalışanlarla alt kurullarımızı kuracağız, gönüllü teşkilat olarak yolumuza devam edeceğiz. Bütçemiz biraz az biliyorum, Bakanlığımızın bütçemizi artırmasını ümit ediyoruz.”

Hasan Dinçer Subaşı başkanlığındaki federasyonun yeni yönetim kurulunda Muammer Erol, İsmail Hakkı Turunç, Nurettin Özdebir, Kenan Sayacı, Mustafa Meral, Taner Yalçın, İrfan Kartal, İbrahim Can Avcı, Fatih Yüksel ve Ahmet Sözbilir yer aldı.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonunda başkanlığa bir kez daha Kerim Çomoğlu seçildi

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı bir kez daha Kerim Çomoğlu oldu.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonunda 6’ncı olağan genel kurul toplantısı Ankara’da Point Otel’de gerçekleştirildi. Mevcut başkan Kerim Çomoğlu seçime tek aday olarak girdi. Divan başkanlığını Mustafa Çelik’in yaptığı genel kurulda, yönetimin önceki faaliyet raporları ile hesap ve mali denetim kurulu raporları ibra edildi. Genel kurulda 111 delegeden 57’si oy kullandı. Kerim Çomoğl, 56 geçerli oy alarak yeniden başkanlığa seçilirken bir oy da geçersiz sayıldı.

Başkan Kerim Çomoğlu genel kurulda yaptığı konuşmada, göreve geldikleri 1,5 yıllık süreçte sporun herkese erişmesi adına önemli adımlar attıklarını söyledi. Yaptıkları çalışmaları da anlatan Çomoğlu, “İstanbul’da Beykoz’da 1653 bisikleti tek bir hat üzerine dizerek, dünyanın en uzun bisiklet hattını kurduk ve federasyonumuzun adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdık” diye konuştu.

Kerim Çomoğlu’nun başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Mert Büke, Kemal Kara, Emre Vefa Göktaş, Nizamettin Kılıç, Neslihan Karagöz, Mustafa Furkan Susmaz, Esra Özcan, Serkan Bıdak, Şükrü Serhat Çebi ve Buğra Kaan Süer yer aldı.

Beşiktaş’ın İsrail bilmecesi: Maç yeniden Belgrad’a alındı