FIFA kokartlı eski hakemlerden Cüneyt Çakır, Gürcistan Futbol Federasyonu tarafından Merkez Hakem Kurulu başkanlığına getirildi. Bunun üzerine Çakır’ın eski meslektaşlarından Fırat Aydınus sosyal medya hesabından TFF’ye mesaj verdi.

Cüneyt Çakır, her ne kadar Süper Lig’de yönettiği maçlar tartışılsa da Avrupa’nın kendi jenerasyonunda en iyi hakemlerinden biriydi. 2015 Şampiyonlar Ligi finali başta olmak üzere birçok önemli karşılaşmada düdük çalan Çakır, TFF’nin Mart 2022’de açığa aldığı 13 hakemden biri olmuştu. O hakemler arasında Fırat Aydınus da vardı. TFF’nin almış olduğu bu karar Çakır’ın kariyerinin sonu anlamına geldi. FIFA kokartlı hakem düdük astı.

Cüneyt Çakır, artık kariyerine Gürcistan’da devam edecek. Gürcistan Futbol Federasyonu’ndan yapılan resmi açıklamada, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı’na Cüneyt Çakır’ın getirildiği duyuruldu. 2006’da FIFA kokartı takan Çakır 2011’de elit hakem kategorisine girmiş ve 2014 ile 2018 Dünya Kupası’nda görev almıştı. 46 yaşındaki isim artık kariyerine Gürcistan’da devam edecek.

Cüneyt Çakır Rusya için çalışacak

Çakır’ın bu görevi almasının ardından eski meslektaşlarından ve TFF’nin 13 hakemi açığa aldığı gün söz konusu hakemlerden olan Fırat Aydınus bir açıklama yayınladı. Kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Aydınus “Lira vermediğin değerlerini lari verir alırlar. Hayırlı olsun.” dedi.