Darüşşafaka, 2 yıldır formasını giyen Gabriel Olaseni ile yolları ayırdı. Abdur-Rahkman transfer edildi. Kyle Allman ile anlaşma sağlandı.

Darüşşafaka Lassa, 2 yıldır formasını giyen Gabriel Olaseni ile yolların ayrıldığını duyurdu. Yeşil-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, “2021-22 ve 2022-23 sezonlarında formamızı giyerek Darüşafaka Lassa’ya önemli katkılar sağlayan pivot Gabriel Olaseni’ye, Darüşşafaka Spor Kulübüne hizmetleri ve Darüşşafaka ailesine katkıları için teşekkür eder, kariyerinde başarılar, yaşamında mutluluklar dileriz” denildi.

Uzaklarda doğdular, ‘Bizim çocuklar’ oldular

Abdur-Rahkman transfer edildi

Darüşşafaka, bu açıklamanın ardından ABD’li basketbolcu Abdur-Rahkman’ı transfer ettiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, son olarak İtalya temsilcisi Victoria Libertas Pesaro’da oynayan 28 yaşındaki oyun kurucu, yeni sezonda yeşil-siyahlı formayı giyecek. Abdur-Rahkman, geçen sezon İtalya Ligi’nde forma giydiği 34 maçta 13,4 sayı ve 4,1 asist ortalamalarıyla mücadele etti.

Kyle Allman ile Darüşşafaka anlaştı.

Total Basket gr sitesinde yer alan habere göre; Darüşşafaka, son olarak Paris Basketball forması giyen Kyle Allman ile anlaştı. Fransız ekibi ile bu sezon EuroCup’ta 10 maça çıkan 25 yaşındaki oyun kurucu, maç başiına 18,7 sayı, 3,4 ribaund, 4,4 asist, 1,1 top çalma ve 0,4 blok ortalamaları ile oynadı.

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde 5 Türk takımı

Troy Selim Şav artık Telekom için ter dökecek

Bir başka transfer haberi de Telekom’dan geldi. Ankara ekibi, 24 yaşındaki oyuncu Troy Selim Şav’ı kadrosuna kattığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz sezon Konyaspor ve Manisa Büyükşehir Belediyespor forması giyen Troy Selim Şav’ı renklerimize bağladık. denildi. Telekom, daha önce Okben Ulubay, Markis McDuffie, Metehan Akyel ve Jalen Adams ile sözleşme imzalamıştı.