Moto3’teki temsilcimiz Deniz Öncü, Hollanda GP’sini 3. Sırada tamamladı ve üst üste 3. yarışında da podyumda yer almayı başardı.

Moto3’te sezonun 8. yarış heyecanı Hollanda’da yaşandı. Assen’deki mücadelede temsilcimiz Deniz Öncü, 5. sıradan start aldı. Geçtiğimiz hafta Almanya’da kariyerinin ilk yarış zaferine uzanan Deniz, Hollanda’daki yarışa 5. sıradan başladı.

Baştan sona büyük çekişmenin yaşandığı ve özellikle de ilk 6’nın hiçbir zaman birbirinden kopmadığı yarış büyük heyecana sahne oldu. Deniz, dönem dönem liderlik koltuğuna da oturdu ancak fazlasıyla geçişin olduğu yarışta liderliği korumak pek mümkün olmadı. Deniz’in üç kişiyi birden geride bırakıp liderliğe yerleştiği an yarışın en güzel enstantanelerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Son tura 3. sırada giren Deniz bir ara 5. sıraya kadar düştü ancak son sektörde yaptığı atakla öne fırlayan temsilcimiz tekrar 3. sıraya çıktı. Mücadeleyi Leopard Racing’den Jaume Masia son virajdaki atağıyla 1. bitirdi. Liqui Moly Husqvarna Intact GP’den Ayumu Sasaki 2. olurken 3. sıra Red Bull KTM Ajo’dan temsilcimiz Deniz Öncü’nün oldu.

Öncü, bir ikincilik, bir birinciliğin ardından Hollanda’da da üçüncü olarak podyumda yerini aldı. Moto3 şampiyona lideri Daniel Holgado’nun yarış sırasında yaşadığı sıkıntı sonrası sonuncu olmasıyla beraber sürücüler klasmanındaki resim de yeniden şekillendi. Holgado 125 puanla liderliğini sürdürdü ancak Jaume Masia 109 puana gelerek farkı azalttı. Ayumu Sasaki puanını 99 yaptı. Ivan Ortolo ve Deniz Öncü ise 94’er puanla 4 ve 5. sırada yer aldılar.

Deniz Öncü Almanya’da kariyerinin ilk Moto3 zaferine uzandı!