Galatasaray'ın Antalyaspor maçında sahneye sarı-kırmızılıların golcüleri Icardi ve Osimhen çıktı. Arjantinli duble yaparken Nijeryalı harika bir röveşatayla zaferi perçinledi.Cim-bom deplasmanda üst üste 13. kez kazanarak lig rekoru kırdı.

Süper Lig’in dokuzuncu hafta maçında liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, Alex de Souza’nın çalıştırdığı Antalyaspor’a konuk oldu. Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise doğum gününde takımının başında maça çıktı. Sarı-kırmızılılar maça Muslera, Kaan, Davinson, Abdülkerim, Jakobs, Torreira, Sara, Sallai, Yunus, Mertens ve Icardi 11’iyle çıktı. Galatasaray’da sakatlıklarını atlatan Barış Alper, Ziyech ve Osimhen yedek kulübesinde yer aldı. Antalya’ya götürülmeyen Kerem Demirbay, Yusuf Demir ve Elias Jelert ise kadroda bulunmadı.

Maça Galatasaray hızlı başladı. Sağlı sollu ortalarla pozisyon arayan sarı-kırmızılılarda Torreira seken topa gelişine vurarak gole yaklaştı ancak Antalyaspor savunmacısı Thalisson adeta etten bir duvar örerek kalesini korudu. Galatasaray alışılageldiği üzere yoğun ön alan baskısıyla başladığı maçta dakikalar yediyi gösterirken gole yaklaşsa da Icardi’nin ara pasında arkaya sarkan Yunus’un şutunu savunma son anda önledi. Ardından Icardi savunmadan sekip önüne düşen topa dar açıdan sol ayağıyla vurdu ancak Arjantinli golcünün şutunda meşin yuvarlak taca gitti. Baskısını artıran sarı-kırmızılılar 10’uncu dakikada köşe vuruşu kazandı. Mertens’in sağ taraftan ön direğe kestiği topa Icardi kafayı vurdu ve top kaleci Piric’in kapattığı köşeden ağlara gitti. Böylelikle sarı-kırmızılılar Antalya’da erken gelen golle 1-0 öne geçti.

14’üncü dakikada Antalyaspor’un ilk tehlikesi gelişti. Güray Vural sağ taraftaki korneri paslaşarak kullandı. Topu geri alan tecrübeli oyuncu sol ayağıyla orta şut karışımı bir vuruş yapsa da keleye yönelen topu Muslera ters taraftan kornere tokatladı. Devamında Antalyaspor topun üzerindeki hakimiyetini artırdığı bir sekans yaşasa da pozisyona girmekte zorlandı. 19’uncu dakikada Torreira, avantajı oynatan Ali Şansalan tarafından topun dışarı çıkması sonrası sarı kartla cezalandırıldı. Dakikalar 20’yi gösterirken Galatasaray’ın sol beki Ismail Jakobs topu aldıktan hemen sonra duraksayarak meşin yuvarlağı taca gönderdi. Senegalli oyuncu sağ arka adalesini tutarak kendisini yere bıraktı. Oyuna devam edemeyen Jakobs’un yerine Berkan Kutlu maça dahil oldu.

25’inci dakikada Galatasaray farkı ikiye yükseltmeye yaklaştı. Sallai’nin Sara’yla verkaçı sonrası Güray’ı da çalımlayarak ceza sahası dışından çektiği şutta top savunmadan sekti. Kontrpiyede kalan kaleci Piric güçlükle de olsa golü önledi ve top kornere çıktı. Mücadelede ilk yarım saatlik dilim geride kalırken Mertens’in pasıyla sağ kanattan ceza alanına giren Sallai kaleye paralel yerden bir top gönderdi. Kaleciyi geçen meşin yuvarlara ne Yunus ne de Icardi dokunamayınca sarı-kırmızılılar net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Hemen ardından bir zorunlu değişiklik de ev sahibi ekipte yaşandı. Sakatlanan Mert Yılmaz’ın yerine Erdoğan Yeşilyurt maça dahil oldu.

32’nci dakikada Galatasaray, Yunus’un kazandığı topla kontratağa kalktı. Sara’nın ayak dışıyla attığı derin top sonrası savunma arkasına sarkan Yunus soldan içeriye çevirdi ancak Thalisson son anda müdahalede bulunup Icardi’nin gol vuruşu yapmasını engelledi. 38’de Berkan soldan attığı çalımlar sonrası Yunus’u ceza sahası içinde topla buluşturdu. Yunus’un pasına gelişine vuran Mertens gole yaklaşsa da şutu kale çizgisi üzerinde Piric tarafından engellendi. Devamında yaşanan karambolden sonuç çıkmadı. Bir dakika sonra Berkan, Thalisson’a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. 41’inci dakikada Güray’ın hücuma çıktığı pozisyonda Kaan kafasıyla topa müdahale etmek isterken tekmeye kafa uzattı. Güray’ın orta yapmak için savurduğu ayağı Kaan’ın yüzüne gelince milli futbolcu sakatlık geçirdi. Kaan Ayhan tedavi sonrası burnuna yapılan tampon ve bandajla oyuna devam edebilirken Güray Vural sarı kart gördü. Sakatlıklar sebebiyle sık sık duran ilk yarının sonuna oynanmayan süre olarak en az yedi dakika ilave edildi. Bu dilimde Antalyaspor, Güray’ın soldan yaptığı ortaya kafayı vuran Van de Streek’le gole yaklaşsa da top üstten auta çıktı. 50’nci dakikada Galatasaray yine kornerden gole yaklaştı. Sara’nın ortasını ön direkteki Icardi arkaya aşırsa da altıpas içindeki Sallai topa istediği gibi vuramadı. Maçta soyunma odasına sarı-kırmızılıların tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya Antalyaspor pozisyonla başladı. Sallai’den çaldığı top sonrası Erdal Rakip uzaklardan kaleyi yoklasa da Muslera sağına yatıp topa hakim oldu. Ardından Larsson da benzer bir denemede bulundu fakat Muslera yeniden kalesini korudu. Devamında Galatasaray gole çok yaklaştı. Berkan’ın soldan sıfıra inip penaltı noktasına doğru çevirdiği topa Sallai sağ ayağıyla gelişine vurdu ancak kaleci Piric iyi bir refleksle Macar oyuncunun şutunun gole dönüşmesini engelledi. Devamında sarı-kırmızılılar yine soldan etkili geldi. Mertens ve Yunus’un seri paslaşmaları sonrası genç oyuncu savunma arkasına sarkıp penaltı noktasına çıkardı. İlk yarıda kafa vuruşuyla kilidi açan Icardi bu kez de soluyla fileleri havalandırarak takımını rahatlattı. Antalya’da skor Galatasaray lehine 2-0’a geldi.

56’da Antalyaspor’un oyuna sonradan giren oyuncusu Erdoğan sağ kanattan içeriye ortaladı. Bir diğer oyuna dahil olan isim Gaich kafa vuruşunu yaptı ve top az farkla dışarı çıktı, devamında da yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havaya kalktı. Erdoğan ardından kendisi uzaklardan kaleyi yokladı ancak Muslera yine zorlanmadı. Karşılaşmada bir saatlik dilim geride kalırken Antalyaspor kontratak şansı yakaladı. Samudio’nun pasıyla savunma arkasına sarkan Gaich, Abdülkerim’in de baskısı altındayken dar açıdan kaleyi yokladı ancak top çerçeveyi bulmadı. 70’inci dakikaya yaklaşırken Antalyaspor kalabalık geldi. Samudio’nun ceza sahası sağ çaprazından çektiği şutta Muslera topu sektirmedi. Devamında Okan Buruk iki değişiklik birden yaptı. Sarı kart sınırında bulunan Kaan Ayhan’la birlikte ilk golün asistini yapan Mertens kenara geldi, yerlerine uzun süreli sakatlığı sonrası sağlığına kavuşan Ziyech ve milli arada ufak bir sakatlık yaşayan Barış Alper dahil oldu. Beş dakika sonra Okan Buruk sahaya iki santrfor birden sürdü. Sakatlıktan dönen Osimhen ve Batshuayi oyuna girdi, iki gol kaydedip duble yapan Icardi’nin yanı sıra Yunus kenara geldi.

Osimhen maça girer girmez etki etti. Berkan’ın kullandığı taç atışı sonrası sırtı dönük duvar olup pozisyonu hazırlayan yıldız golcü Sallai’nin ara pasının ardından uzak köşeye tekne net bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı. Devamında VAR’dan gelen uyarı sonrası ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Normal sürenin son anlarında Osimhen bir kez daha kaleyi yokladı ancak yakın direğe yerden giden topu kaleci Piric kornere çeldi. Kornerde açılan ortaya kafayı Osimhen vurdu ancak Nijeryalı yıldızın gol arayışını Antalyaspor kalecisi bir kez daha engelledi. Uzatma dakikalarında Galatasaray, Sallai’ye yapılan faul sonrası duran top şansı yakaladı. Ziyech’in içeriye ortaladığı top boşta kaldı. Osimhen muhteşem bir röveşatayla aradığı golü en estetik şekliyle bulmuş oldu. Galatasaray, Icardi’nin gollerine ek olarak Osimhen’le bir enfes gol daha bularak skoru 3-0 yaptı.

Devamında sarı-kırmızılılar Barış Alper’le dördüncü gole yaklaştı ancak milli futbolcunun sol ayağıyla çektiği şut az farkla dışarı çıktı. Bu, maçın da son pozisyonu oldu. Galatasaray, Antalyaspor deplasmanından üç puanı üç golle aldı. Maçın ardından deplasman tribününe giden sarı-kırmızılılarda önce Icardi ve Osimhen ikilisi, devamında ise doğum gününü bu zaferle kutlayan Okan Buruk taraftarlarına üçlü çektirdi. Galatasaray bu galibiyetle birlikte Süper Lig’de oynadığı son 13 dış saha maçından da galip ayrılarak lig rekorunu kırdı.