Süper Lig'in beşinci haftasında Beşiktaş ve Trabzonspor, Trabzon'daki maçta 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından hem Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan hem Beşiktaş futboldan sorumlu yöneticisi Feyyaz Uçar hakem aleyhine konuştu.

Trabzonspor ligin beşinci haftasında Beşiktaş’ı ağırladı. Maç 1-1 bitti. 13. dakikada Edin Visca VAR incelemesi ardından kırmızı kart gördü. Bu karar büyük tepki gördü. Beşiktaş cephesi de Savic’in Ciro Immobile’ye yaptığı hareket için ilerleyen dakikalarda penaltı bekledi. Öte yandan Rafa Silva’ya önlem almak isteyen Trabzon cephesinin oyuncuya yaptığı fauller de tepki çekiyordu. Maçın sonunda bu tepkiler yönetim kademesinde açıklamalara yansıdı.

Ertuğrul Doğan maç sonrası yaptığı konuşmada “Kendi evimizde tüm takdir hakları rakip lehine kullanıldı, çok enteresan. Mücadeleye hakem ve hakem kararları gölge düşürdü. TFF Başkanı ile görüşeceğim, Trabzonspor olarak çok ciddi sıkıntımız var. TFF Başkanı’nın iyi niyetinden eminiz, bu konulara çare bulacaklardır. Hakemin yaptığı tek eksik şey bir şey vardı. Bence sahaya direkt Beşiktaş formasıyla çıksaydı çok daha rahat olurdu” diye konuştu.

Beşiktaş tarafında Feyyaz Uçar, Ertuğrul Doğan’a cevap verip hakemin performansını değerlendirdi ve “Bizim formamız siyah-beyaz, hakemde öyle bir forma görmedik. Mağdur biziz. İki pozisyonumuz var, Masuaku’nun pozisyonu var. O da tartışılacaktır, hakem yorumcuları gerekeni söyler. Rafa Silva’ya atılan tekmeler ne zaman bitecek? Kırmızı kart çözüm değil! Bu adamın futbol hayatı bitecekse, biz ne yapacağız? Çok ciddi bir yatırım yaptık, Allah’tan VAR müdahale ediliyor. Ciro Immobile’ye yapılan bir müdahale var, bize göre penaltı. Hakemden biz de memnun değiliz. Biz hakemden 50 yıldır memnun değiliz! Rakibe birçok pozisyonda kart göstermedi, mağduruz! Bu iş böyle nasıl devam edecek?” dedi.

Trabzonspor’da ‘Güneş’ açmadı, Beşiktaş Uğurcan Çakır’ı aşamadı

Fenerbahçe’nin ‘Paşa’sı Maximin: Derbi öncesi hata yok