Şampiyonlar Ligi'nde günün öne çıkan maçında Hakan'lı Inter, Guardiola'nın Manchester City'siyle İngiltere'de berabere kaldı. Nuri Şahin'in yönettiği Borussia Dortmund, Club Brugge'ü üç golle geçti. Carabao Cup'ta ise Ferdi ilk golünü kaydetti.

Yenilenen formatıyla futbolseverlerin huzuruna çıkan Şampiyonlar Ligi’nde ikinci gün heyecanı oynanan altı maçla sürdü. Çarşamba’nın öne çıkan karşılaşmasında A Milli Futbol Takımı Kaptanı Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter sezona olağanüstü bir giriş yapan Erling Haaland’ın Manchester City’sine konuk oldu.

Hakan’ın ilk 11’de süre aldığı maçta City’deki Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan yedek soyundu. İlkay’ın ikinci devrenin hemen başında De Bruyne’nin yerine dahil olduğu maçta Hakan 82 dakika sahada kaldı. Başından sonuna Pep Guardiola’nın öğrencilerinin hakimiyetinde geçen mücadelede İtalyanlar iyi savunma yaptı. 2023’te Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki final maçında karşılaşan iki takımın maçında bu kez kazanan çıkmadı. 0-0’lık skorların ardından Manchester City ve Inter sahadan birer puanla ayrıldı.

Günün bir diğer maçında Nuri Şahin’in çalıştırdığı Borussia Dortmund, Club Brugge’e konuk oldu. Teknik adamlık kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Şahin sahadan son 15 dakikada gelen üç golle 3-0 galip ayrıldı. Dortmund’da fileleri Bynoe-Gittens (2) ve Guirassy havalandırdı.

Devler Ligi’nde aynı gün oynanan diğer dört maçta alınan sonuçlar şöyle:

Bologna (İtalya)-Shakhtar Donetsk (Ukrayna): 0-0
Sparta Prag (Çekya)-Salzburg (Avusturya): 3-0
Celtic (İskoçya)-Slovan Bratislava (Slovakya): 5-1
Paris Saint-Germain (Fransa)-Girona (İspanya): 1-0

Ferdi Kadıoğlu yeni takımıyla ilk golünü kaydetti

Fenerbahçe’de geçirdiği başarılı sezonun üstüne A Milli Takım formasıyla çok etkili performans sergilediği EURO 2024’ü de ekleyen Ferdi Kadıoğlu 30 milyon euro bonservis bedeliyle İngiliz ekibi Brighton’a transfer olmuştu. Geride kalan hafta sonu oyuna sonradan dahil olarak yeni takımının formasını ilk kez terleten Ferdi, Brighton’ın Wolverhamton’a karşı oynadığı İngiltere Lig Kupası üçüncü tur maçına da kulübede başladı.

Maçın ilk yarım saatinde 2-0 öne geçen Brighton’a karşı 44’te Goncalo Guedes’le golü bulan Wolves soyunma odasına moralli gitti. Büyük çekişmeye sahne olan ikinci devrede ev sahibi ekip son bölüme kadar tek farklı üstünlüğünü korumayı başardı. Dakikalar 82’yi gösterirken Ferdi Kadıoğlu, Yankuba Minteh yerine oyuna girdi. Sahaya adım atmasından üç dakika sonra gelişen kontratakta Welbeck’in kaleciden seken topunu tamamlayan Ferdi takımı adına farkı ikiye yükseltti. Milli futbolcu golün ardından büyük sevinç yaşadı.

Kalan sürede Wolves bir gol daha bulsa da netice değişmedi. Rakibini 3-2’yle geçen Brigton tur atlayan taraf oldu. Kupada aynı gün oynanan diğer eşleşmede Tottenham, Coventry’yi deplasmanda 2-1 mağlup ederek turnuva dışına itti.

Avrupa kupalarına bir yayıncı daha: TV+