Wimbledon’da 3. gün heyecanı geride kaldı. Tek erkeklerde favorilerden Novak Djokovic ve tek kadınlar favorilerden Iga Swiatek hata yapmadılar ve isimlerini 3. tura yazdırdılar.

Teniste sezonun 4 grand slam turnuvasından biri olan Wimbledon’da heyecan kaldığı yerden devam etti. 3. günde tek erkekler 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic, ikinci tur mücadelesinde Avustralyalı Jordan Thompson’ı 6-3, 7-6 ve 7-5’lik setlerle mağlup etti ve 3. tura çıktı.

3 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev ise Birleşik Krallık’tan Arthur Fery’yi 7-5, 6-4 ve 6-3’le geçip adını bir sonraki tura yazdırmayı başardı. Yunan raket Stefanos Tsitsioas ise günün önemli maçlarından birinde Dominic Thiem’i 3-6, 7-6, 6-2, 6-7 ve 7-6’lık setlerle 3-2 yenerek rakibini saf dışı bıraktı.

Tek kadınlar mücadelesinde dünya bir numarası Iga Swiatek İspanyol rakibi Sorribes Tormo’yu 6-2 ve 6-0’la mağlup ederek 3. tura yürüdü. Tek kadınlarda 8 numaralı seribaşı Yunan Maria Sakkari ise Ukraynalı Marta Kostyuk’a 6-0, 5-7 ve 2-6’lık mağlup olarak turnuvaya ilk turda veda etti.

Alcaraz’dan hataya yer yok, işte Wimbledon’dan öne çıkanlar