FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalinde İngiltere'yi 1-0 mağlup eden İspanya şampiyon oldu. İspanyollar adına tek golü atan Olga Carmona, maçın ardından babasının hayatını kaybettiğini öğrendi.

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası birçok tarihi ana sahne oldu. Bunlardan belki de en önemlisi İspanya’nın tarihindeki ilk dünya şampiyonluğuna uzanmasıydı. İspanyollar, hem erkekler hem kadınlarda dünya şampiyonu apoletine sahip ilk ülke oldular. Bunu yaparken finalde favori olarak gösterilen İngiltere’yi yendiler. Zaferi getiren gol 29. dakikada Olga Carmona’dan geldi. Carmona’nın hikayesi başlı başına haber oldu.

Kulüp olarak Real Madrid’de forma giyen Carmona, tarihi zaferin hemen ardından acı bir haber aldı. İspanyol, final maçının ardından babasının hayatını kaybettiğini öğrendi. 23 yaşındaki futbolcu “Bugün beni izlediğini ve benimle gurur duyduğunu biliyorum. Huzur içinde yat baba” dedi. Carmona altın madalyasını öptüğü fotoğrafın altına “Bunu bilmiyor olsam da maç başlamadan önce göğsümde yıldızım parlıyordu. Eşsiz bir şeyi başarmam için bana güç verdiğini biliyordum” dedi. İspanya, tarihindeki ilk dünya şampiyonluğuyla beraber federasyon armasının üzerine bir yıldız ekleme hakkına da sahip oldu.

İspanya Futbol Federasyonu maçın ardından “Federasyonumuz, Olga Carmona’nın babasının vefatını üzüntüyle duyurur. Futbolcu, haberi maçtan sonra öğrendi. Derin bir üzüntü içinde olan Olga ve ailesine en içten dileklerimizi gönderiyoruz. Seni seviyoruz Olga” sözleriyle açıklama yayınladı. Olga’nın kulübü Real Madrid de oyuncunun acı kaybı için taziye mesajı yayınladı. Carmona Dünya Kupası’nda oynanan maçların 5 tanesine ilk 11’de başlamış ve attığı kritik gollerle şampiyonluğa katkı vermişti. Carmona’nın ailesi oyuncuyu desteklemek için cumartesi günü Avustralya’ya seyahat ettiler ve acı haberi vermek için final maçının sonrasını beklediler.

Oyuncuyu dudağından öpen İspanya Futbol Federasyonu Başkanı’na tepki yağdı