Galatasaray'da rekor oyla yeniden seçilen Başkan Dursun Özbek ve yönetim kurulu mazbatalarını aldı. Galatasaray Kulübünün yönetim kurulunda görev dağılımı da yapıldı.

Galatasaray’da 25 Mayıs günü yapılan olağan seçimli genel kurulunda bir kez daha başkanlığa seçilen Dursun Özbek ve yönetim kurulu mazbatalarını aldı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’taki törende seçim divan heyeti yeni dönem yöneticilerine mazbatalarını takdim etti.

Galatasaray’da üst üste iki, toplamda ise üçüncü kez başkan seçilen Dursun Özbek’e mazbatasını genel kurul divan başkanı Hikmet Can Koyuncuoğlu verdi. Daha sonra yönetim kurulu, denetleme kurulu, sicil kurulu ve disiplin kurulunda yer alan üyelere mazbataları sunuldu.

Galatasaray’da yeni dönemin kurul üyeleri poz verdi.

Dursun Özbek başkanlığındaki listede şu isimler yer alıyor:
Yönetim kurulu (Asil): Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Sedat Artukoğlu, Eray Yazgan, Can Natan, Mehmet Saruhan Cibara, Ali Yüce, İbrahim Hatipoğlu, Fatih Demircan.
Yönetim kurulu (Yedek): Ozan Bingöl Yurtsever, Timur Kuban, Emir Aral, Tanur Lara Yılmaz, Ece Bora.
Denetim kurulu (Asil): Ömer Çirkin, Fabrizio Casaretto, Hasan Can Külahçıoğlu.
Denetim kurulu (Yedek): Gül Rengin Günay, Merve Deniz Örken, Çağatay Aras Uçkun.
Sicil kurulu (Asil): Mehmet Çağatay Altınlı, Hayri Gürkan Eliçin, Okan Güngör, Utku Çağatay Aksoy, Özcan Karamahmutoğlu, Berat Uygur, Burçin Aslan.
Sicil kurulu (Yedek): Yakup Peker, Mehmet Selim Yavuz, Osman Emre Yıldızeli.
Disiplin kurulu (Asil): Hakkı Akil, Mithat Can Baydarol, Muharrem Remzi Tan, Mustafa İbrahim Ziyal, Aydın Önder, Ahmet Murat Canaydın, Ali Baran Öztürk.
Disiplin kurulu (Yedek): Hasan Mehmet Tirali, Nuri Bora Ebussuutoğlu, Sencer Seren, Mustafa Kaya Özgül, Günran Çalın.

Görev dağılımı yapıldı

Sarı-kırmızılılarda olağan şartlarda iki yıl boyunca mesai yapacak yönetim kurulunun görev dağılımı yapıldı. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, yönetim kurulu ilk toplantısını başkan Dursun Özbek yönetiminde kulüp gelenekleri uyarınca Galatasaray Lisesi’ndeki Abdurrahman Şeref Salonu’nda gerçekleştirildi. Yapılan görev bölümü uyarınca Metin Öztürk’ün ikinci başkanlığı, Niyazi Yelkencioğlu ve Mehmet Cibara’nın başkan yardımcılıkları, Eray Yazgan’ın ise genel sekreterliği devam etti. Yönetime girmeyen İsmail Sarıkaya’nın yerine muhasip üye olarak İbrahim Hatipoğlu atandı.

Ali Sami Yen’in kabri ziyaret edildi

Galatasaray yönetimi kurucu başkan Ali Sami Yen’i mezarı başında andı.

Mazbatalarını alan Dursun Özbek ve ekibi stadyumdan ayrıldıktan sonra ilk iş Galatasaray’ın kurucusu Ali Sami Yen’in kabrini ziyaret etti. Feriköy Mezarlığı’na giden heyet edilen duaların ardından Beşiktaş Kulübünün efsane başkanı Süleyman Seba’nın kabrine de çiçek bıraktı. Kulübün gelenekleri gereği ilk olarak Ali Sami Yen’in kabrine geldiklerini hatırlatan Özbek, “Çok önemli bir gün. Mazbata törenimiz, 29 Mayıs 1453’te cihan fatihi Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesinin yıl dönümü. Öncelikle bu günü kutluyorum ve kendisini rahmetle anıyorum. Aynı günde biz mazbatamızı aldık. Bir İstanbul takımı olarak da bunun böyle denk gelmesi bizi çok memnun etmiştir. Kulübümüzün ananeleri gereği kurucumuz ve 1 numaralı üyemiz Ali Sami Yen Bey’in mezarını ziyaret ediyoruz. Bu ritüelimiz bu şekilde devam ediyor. Bundan sonra da Galatasaray Lisesi’nde ilk yönetim toplantımızı yapacağız. Her geldiğimizde Süleyman Seba abimizi de ziyaret ediyoruz. İki efsanevi futbol adamı, Türkiye’de futbolun sevilmesine, yerleşmesine ve futbolun gelişmesine önderlik etmiş iki büyüğümüz. İkisine de Allah rahmet eylesin. Bundan sonra da gerek Ali Sami Yen Bey gerekse Süleyman Seba’nın çizdiği yolda Türk futbolunun gitmesini, onların örnek alınmasını istiyoruz” dedi.

Dursun Özbek: Hedefimiz beşinci yıldız

İki yıl üst üste şampiyonluğa ulaştıkları Süper Lig’de gelecek sezonda da şampiyonluğu hedeflediklerini söyleyen Dursun Özbek:

“Yeni bir sezona başlıyoruz. Bu sezon da hedefimiz 5. yıldız. Arkadaşlarımla beraber bu 5 yıldız için savaşacağız. Sadece futbol değil amatör şubelerde de bu sene çıtamızı daha yukarılara çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Seçimde bu büyük dünya markası kulübü yönetmek için teveccüh gösteren genel kurul üyelerine, Galatasaray’dan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen büyük taraftarıma ve Galatasaray’ı seven herkese teşekkür ediyorum. Bu sezon aynı destek devam ettiği sürece inşallah sezon sonunda 5. yıldıza ulaşacağız. Herkes şimdiden gelecek sene için bayrakları hazırlasın” dedi.

Galatasaray’ın şampiyonluğunda öne çıkan beşli