Ali Koç, Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada bir Galatasaray yöneticisinin Dursun Özbek için "O senin karşına çıkamaz ki hitabet kabiliyeti yok" dediğini öne sürmüştü. Özbek'ten söz konusu iddiaya sert yanıt geldi.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki rekabet saha dışında hararetli şekilde devam ediyor. Ali Koç, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Yüksek Divan Kurulu’nda yaptığı konuşmada Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’i hedef almıştı. Başkan, “Yöneticisine söyledim. Çıkalım, eteğimizdeki taşları dökelim, kamuoyu da rahat etsin, biz de rahat edelim, gerginlik bitsin bir daha da konuşmayalım. Yönetici, ‘O senin karşına çıkamaz ki hitabet kabiliyeti yok’ dedi.” şeklinde konuşmuştu. Bu söylemin üzerine Selim Soydan, 29 Mart tarihindeki Kulüpler Birliği toplantısına Galatasaray’ı temsilen İkinci Başkan Metin Öztürk’ün katıldığını belirtmiş ve Koç’un kast ettiği kişinin Öztürk olduğunu söyledi.

Söz konusu iddialara yanıt bizzat Dursun Özbek’ten geldi. Başkan, DHA’ya konuştu ve “İkinci başkanım Metin Öztürk kardeşimi bir polemik içine çekmeye çalışıp, buradan Galatasaray’a vurmaya çalışıyorlar. Kendisi iyi bir Galatasaraylıdır, neyi ne zaman söyleyeceğini de çok iyi bilir” dedi. Özbek ayrıca “Bu Ali Cengiz oyunlarını yapanlara hatırlatmak isterim; onlar giderken biz dönüyorduk. Anlaşılıyor ki, açıklamalarında dedikleri gibi fıtratlarında olmayan şeyleri yapmaya başladılar. Yalnız ben şimdiden söyleyeyim, Galatasaray’ı karıştırmaya ne güçleri, ne kalibreleri, ne de geçmişleri yeter” şeklinde konuştu.

Postacı polemiği… Ali Koç ‘Maksadı aştı’ dedi, Mithat Yenigün’den açıklama geldi

Öztürk: Birisinin diksiyonu iyidir birisinin kötüdür

Metin Öztürk, Selim Soydan’ın iddia ettiği gibi 29 Mart günü Kulüpler Birliği toplantısında Ali Koç’la konuştuğunu söyledi ve şunları dile getirdi: “29 Mart’ta yapılan Kulüpler Birliği toplantısı sırasında yaşanan bir olay bu. Ali Koç’un ‘Erden Timur ile ilgili dosyalar var, onları mı çıkartalım’ sözlerini kullandığı toplantı yani. Ben Kulüpler Birliği toplantısı sonrası GSİYAD iftarına katıldım ve toplantıda hem Erden Timur hem de Ali Koç’un yayın daveti ile ilgili tüm detayları başkanıma anlattım. Kendisinin konu ile ilgili bilgisi var.”

Öztürk ayrıca “Ali Koç bana gelip, ‘Sizi canlı yayına davet ediyoruz ama siz gelmiyorsunuz’ dedi. Ben de kendisine ‘Burası münazara yeri değil, birisinin diksiyonu iyidir birisinin kötüdür sonunda kazanan çıkar ama bu da haklı olduğu anlamına gelmez. Hitabet yeteneklerini karşılaştıracak değiliz‘ dedim.” sözlerini dile getirdi.

Ali Koç’un Yüksek Divan Kurulu’nda Aziz Yıldırım’la alakalı sözlerini de hatırlatan Öztürk “Bu insanlar kafayı peynir ekmekle yemiş. Kendi başkanına, canlı yayında, divan toplantısında ‘Cesur görünümlü korkak bir lider’ diyen zatı ciddiye almak mümkün değil. Kendi efsane başkanına bu sözleri söyleyen birisi benim başkanımla ilişkimi sorgulayamaz. Her tarafı provakasyon her tarafı manipülasyon…” ifadelerini kullandı.

Galatasaray tur için sahaya çıkıyor, Okan Buruk Avrupa hayalini açıklıyor