Katar Ligi ekiplerinden El Gharafa, Rumen oyuncu Florinel Coman'ın transferi için Steaua Bükreş ile 5.25 milyon euro karşılığında anlaştı. Ancak Rumen ekibi transfer için ödemeyi alamadı, gerçek sonradan ortaya çıktı.

Futbolda yaz transfer döneminin en enteresan olaylarından biri Romanya’da yaşandı. Steaua Bükreş, Florinel Coman’ın El Gharafa’ya transferi için Katar ekibiyle 5.25 milyon euro karşılığında anlaşmaya vardı. Ancak geçen haftalardaki transfer karşılığında ödemeyi alamayan Rumen ekibi Katar takımına tepki gösterdi. Gerçek bu tepkinin ardından ortaya çıktı.

Steaua “5.25 milyon euro bonservis ücretini hala alamadık” derken El Gharafa tarafından “Biz parayı gönderdik ama sonradan öğrendik ki Vietnamlı hackerlar Steaua’nun e-posta hesabını hacklemiş. Bu hackerlar Steaua’nun kılığına girip bize transfer, banka ve fatura bilgileri yolladı. Bize gönderilen bilgiler Vietnam hesabına ait. Biz parayı yolladık” yanıtı geldi.

Steaua başkanı Becali verdiği yanıtta “Ben anlamam. Bize para gelmedi. Beni değil sizi kandırdılar. Bize parayı gönderdiğinizi söylüyorsunuz ama parayı Vietnam hesabına yollamışsınız. Biz gerekli bilgileri göndermiştik. Ben FIFA’ya şikayet ettim. Soruşturma başlatıldı. Bu para 31 Ağustos’a kadar gelmek zorunda. Artık bize 6.25 milyon euro ödemek zorundasınız” dedi.

Jose Mourinho Kadıköy’de bir gol üç puanla başladı

Hagi de mağdur

Söz konusu durumdan her iki kulüp de mağdur olmuş gibi duruyor. Elbette Katar ekibinin süreç içinde daha dikkatli olması gerekirdi. Ancak süreçten mağdur olan sadece Steaua ve El Gharafa kulüpleri değil. Coman, Gheorghe Hagi’nin yatırım yaptığı futbol akademisinde yetişti. Steaua ile yapılan anlaşma gereği akademinin söz konusu transferden 130 bin euro kazanması gerekiyor. Bükreş kariyerinde 233 maça çıkan oyuncu 63 gol atıp 62 asist yaparak dikkat çekmişti. 26 yaşındaki futbolcu takımıyla iki Romanya Ligi bir Romanya Kupası ve bir Romanya Süper Kupası zaferleri yaşadı.

Fenerbahçe kilidi hızla açtı: Allan Saint Maximin