MotoGP'de Emilia Romagna Grand Prix'si koşuldu. Enea Bastianini son turda yaptığı atakla yarışı kazanarak Ducati'ye 100'üncü GP zaferini getirdi. Ducati böylelikle markalar şampiyonu olmayı garantilerdi.

MotoGP’de sezonun 14’üncü yarışı olan Emilia Romagna Grand Prix’si birbirinden ilginç anlara sahne oldu. Yarışa pole pozisyonundan başlana Pecco Bagnaia startta liderliği şampiyonluk için büyük bir çekişme içinde olduğu Jorge Martin’e kaptırsa da ilk virajın ardından harika bir atakla hemen geri aldı.

Yarışın devamında Jorge Martin’in takibi sürdü. Dördüncü turda İspanyol sürücü, lider Pecco Bagnaia’ya geç frenle harika bir atak yaparak liderliği bir kez daha eline geçirdi.

10’uncu turda çaylak sürücü Pedro Acosta kaza yaparak motorundan düştü. Bitime yedi tur kala ise günün en kritik anı yaşandı. Bir gün önce hem pole pozisyonunu alıp hem de sprint yarışını kazanarak burada çok iddialı olduğunu gösteren Pecco Bagnaia yarışı üçüncü sırada sürdürürken motorundan düştü. Misano’ya Jorge Martin’e karşı şampiyonluk yolunda avantaj yakalamak için gelen Pecco böylece rakibini zirvede yalnız bırakmış oldu.

Dünya şampiyonluğu yolunda en yakın rakibinin yarış dışı kaldığı bir ortamda son tura lider giren Jorge Martin’e sürprizi Enea Bastianini yaptı. Son turun 14’üncü virajında rakibini adeta omuz atarak geçen Bastianini liderliği devraldı ve damalı bayrağı ilk sırada görerek Emilia Romagna GP’yi kazanan isim oldu. Jorge Martin ikincilikle yetinirken podyumu Marc Marquez tamamladı.

Yarışın ardından Jorge Martin’in akıl almaz düzeyde sinirli olduğu görüldü. Bastianini’nin zaferiyle birlikte Ducati, 2024 sezonunu markalar şampiyonu olarak tamamlamayı garantiledi. Yarışın ardından pilotlar klasmanının ilk beş sırası şöyle oluştu:
1. Jorge Martin (İspanya): 341 puan
2. Francesco Bagnaia (İtalya): 317
3. Enea Bastianini (İtalya): 282
4. Marc Marquez (İspanya): 281
5. Brad Binder (Güney Afrika): 165

MotoGP’de heyecan 29 Eylül günü koşulacak Endonezya Grand Prix’siyle sürecek.

Sen aydınlatırsın geceyi: Singapur’da Norris’in zaferi