Paris Olimpiyat Oyunları'nda güreş heyecanı başladı. Grekoromen 60 kiloda sahne alan Enes Başar Sırp rakibi Georgij Tibilov'a karşı 7-0 geri düşmesine rağmen karşılaşmayı 8-7 kazandı ve bir üst tura çıktı.

Paris Olimpiyat Oyunları’nda Türk sporcuların madalya için mücadele edeceği bir başka branş güreş başladı. Güreş mücadeleleri 11 Ağustos’a kadar sürecek. Finalleri 6 Ağustos akşamı yapılacak 60 kg Grekoromen stilde mücadeleler milli sporcu Enes Başar’ın maçıyla başladı. Enes bir üst tura çıkmak için Sırp sporcu Georgij Tibilov ile karşı karşıya geldi. Enes maça istediği başlangıcı yapamadı. Tibilov, Enes’i yere indirip 1-0 öne geçtikten sonra milli sporcuyu minderin dışına taşıyarak bir puan daha aldı. Enes pasif kaldığı için bir puan daha yitirirken rakibi onu silkerek hanesine iki puan daha yazdırdı ardından yapılan itiraz kabul edilmeyince durum 7-0’a geldi. Enes maçın ikinci kısmından itibaren rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. Önce yere indirdiği rakibini sonra silkti. Ardından pasif cezası rakibine çıktı. Yerde avantajı değerlendiren sporcu iki puan daha alıp durumu eşitledi. Maç 7-7 biterken son saniyede Sırp sporcunun rakibine atağı için yapılan itiraz uzun süre incelendi. Ancak Sırp sporcunun istediği karar çıkmadı. Enes son sayı avantajıyla adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

Enes ilerleyen saatlerde Rumen Razvan Arnaut’la son 16 karşılaşmasına çıktı. Rakibine karşı son saniyelere aldığı pasif güreş cezaları sonrası 4-0 yenik giren milli güreşçi son andaki atağında hareketini de tamamlayarak tıpkı bir önceki turda olduğu gibi müthiş bir geri dönüşe imza atmaya çok yaklaştı ancak bu kez süre yeterli olmadı. Enes Başar çeyrek finali saliselerle kaçırdı. Enes Razvan Arnaut’un finale yükselmesi durumunda bronz madalya mücadelesi için yarın repesaj karşılaşmasına çıkacaktı. Ancak Arnaut, Zholaman Sharsenbekov’a mağlup oldu. Enes’in madalya şansı kalmadı ve Paris’e veda etti.

Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu ise kadınlar 68kg son 16 turunda ABD’den Amit Elor’a 10-2 mağlup oldu. Dünya şampiyonu Amit Elor’un finale yükselmesi durumunda bronz madalya mücadelesi için yarın repeşaj karşılaşmasına çıkacak.

Muhammet Hamza Bakır çeyrek final göremedi

Erkekler 130 kilo grekoromen stilde Türkiye’yi temsil eden milli sporcu Muhammet Hamza Bakır son 16 turu maçında Mısırlı güreşçi Abdellatif Mohamed’le mindere çıktı. Rakibine çırpmaya çalıştığı esnada çok basit bir hatayla tuş olan Muhammet Hamza Bakır çeyrek finale yükselme şansını kaybetti. Mısırlı sporcu da ikinci tur maçında Yasmani Acosta Fernandez’e kaybetti ve final şansını yitirdi. Böylelikle Muhammet röpeşaj şansını da kaçırdı.