EuroLeague beşinci maç haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Panathinaikos'a 81-76 mağlup oldu. PAO, geçen sezon Final Four yarı finalinde mağlup ettiği Fenerbahçe'yi bir kez daha yendi.

Fenerbahçe, EuroLeague beşinci maç haftasında Panathinaikos’u konuk etti. Çift maç haftasından ikide bir yaparak ayrılan Kanarya, toplamda üç galibiyet ve bir mağlubiyetle bu maça çıktı. PAO ise çift maç haftasında önce Paris ardından Real Madrid deplasmanlarında mağlup olduktan sonra iki galibiyet ve iki mağlubiyetle İstanbul’a geldi. Maç öncesinde Fenerbahçe Kulübü tüm koltuklara Türk bayrakları bırakmıştı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusu Ataşehir’de yaşanıyordu. Tüm biletlerin satıldığı karşılaşma için güzel bir atmosfer vardı.

Maç görece temposuz başladı. Fenerbahçe’de tutuk hücumlar üç sayılık atışlarla açıldı. Panathinaikos’ta ise Kendrick Nunn bire bir hücumlarla etkili olurken Matthias Lessort da pota altında Fenerbahçe uzunlarını zorluyordu. İlk çeyrek 21-15 PAO üstünlüğüyle bitti. İkinci çeyrekte Wade Baldwin ve Nigel Hayes-Davis’ten beklediği verimi alamayan Fenerbahçe’de Nicolo Melli’nin pivot oynadığı dakikalar arttı. Ancak PAO kısaları potaya rahat atak ederek farkı açtılar. Devre 46-35 sona erdi.

İkinci yarıda Fenerbahçe her ne kadar Wade Baldwin’in üçlükleriyle hücumda ritim bulur gibi olsa da PAO’yu savunmada durdurmakta zorlandı. Hal böyle olunca fark kapanmadı. 62-54’lük skorla son periyot başladı. Fenerbahçe son çeyreğe fırtına gibi başladı. Khem Birch’ün perde çıkışlarında kısa devrilmeleri üzerinden verdiği paslarda Tarık Biberovic isabetli üçlükler buldu. Aynı yolla Devon Hall da skora katkı yaptı. Fenerbahçe altı dakika kala 67-65 öne fırladı. Üç dakikaya yakın skor tıkandı. Bu tıkanıklığı açan Bonzie Colson oldu. Basket faulle beraber durumu 70-65’e getirdi. Yine kısalarıyla basketler bulan PAO, 1.35 kala skoru Fenerbahçe lehine de olsa 73-72’ye getirdi. Kanarya topu çıkarırken hata yaptı. PAO Sloukas’ın üçlüğüyle iki sayı öne geçti. Daha sonra Wade Baldwin’le hücumdan yararlanamayan Fenerbahçe, Matthias Lessort’un da basketine engel olamadı. 28 saniye kala fark PAO lehine dört sayıya çıktı. Baldwin’le bir üçlük daha kaçıran Fenerbahçe farkı azaltma şansını tepti. Maç 81-76 Panathinaikos üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe beşinci maçında ikinci kez yenildi. Panathinaikos ise iki maç aradan sonra galip gelip üçüncü zaferini yaşadı. Fenerbahçe’de Tarık Biberovic 16 sayı, 6 ribaunt ve 2 top çalmayla oynadı. Wade Baldwin 14 sayı, 4 asist ve 3 ribaunt üretirken Bonzie Colson da 11 sayıyla oynadı. PAO’da Kendrick Nunn 15 sayı, Matthias Lessort 14 sayı, 5 ribaunt, 3 asistle mücadele ederken Kostas Sloukas 13, Ömer Faruk Yurtseven ve Lorenzo Brown 12’şer sayı buldu.

Luka Doncic ve Mavericks, Wembanyama ve Spurs’e acımadı

EuroLeague’de gecenin diğer sonuçları:

Barcelona-Asvel 90-83

Bayern Münih-Olympiacos 84-80

Türk spor tarihinin en değerli sporcusu artık o: Alperen Şengün’e 185 milyon dolar