Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan gündemi katıldığı bir televizyon programında değerlendirdi. Doğan yabancı sınırının değişmeyeceğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu geride bıraktığımız yaz döneminde seçime gitti. 18 Temmuz’daki seçimden İbrahim Hacıosmanoğlu galip çıktı. Mehmet Büyükekşi döneminde gelen 12 yabancı kuralı da esnetildi. 12+2’ye çıkarılan kuralla beraber takımlar yine kadrolarında 14 yabancı bulundurma hakkına eriştiler.

Bu kural değişikliği sonrası son günlerde 16 yabancı kuralının gelip gelmeyeceği konusu tartışmaya açıldı. Birçok takım kadrosunda 14’ten fazla yabancı bulunduruyordu ve bu yabancılarla yollarını ayırmakta zorlanıyorlardı. 13 Eylül’de kapanacak transfer dönemi öncesi yeni futbolcu transfer etme çalışmalarını da sürdüren ekiplerden Trabzonspor’un başkanı Ertuğrul Doğan geçtiğimiz günlerde kuralın değişebileceğine yönelik konuşmuştu. Ancak Doğan kuralın değişmeyeceğini katıldığı bir televizyon programında duyurdu ve şunları söyledi: “Bizimle birlikte Beşiktaş ve Galatasaray’ın da talebi oldu. Sadece bu üçünün de değil birçok kulüp böyle bir şey talep etti. Federasyonumuz uygun görmediği için değişiklik söz konusu değil.”

Süper Lig’de haftanın dev maçı Ali Şansalan’a emanet

‘Trabzonspor 15 milyon euro veremez’

Trabzonspor’un transfer çalışmalarıyla alakalı konuşan Doğan “Onuachu geçen sezon bizde kiralık olarak oynayan bir oyuncuydu. Kulübünün ısrarla 15 milyon euro civarında bir talebi var Bonuslarla birlikte 8 milyon euroluk teklif ettik. Trabzonspor şu anda bir futbolcuya 15 milyon euro veremez. Bir oyuncu 20-22 yaşındadır, hocamızın talebidir o zaman düşünülür. Ancak 30 yaşındaki bir oyuncuya Trabzonspor böyle bir teklif yapamaz. Son 2-3 gün. Durum ortada. Bekleyip göreceğiz” dedi. Doğan ayrıca Simon Banza’dan beklentilerinin büyük olduğunu aktardı. Trabzonspor oyuncuyu Braga’dan kiralamıştı. Öte yandan başkan Banza’nın yanına bir forvet transferi daha yapmak için uğraştıklarını da belirtti. Öte yandan Osimhen’in kendilerine de önerildiğini ancak o kadar büyük harcamalar yapamayacaklarını dile getirdi.

Doğan, Şenol Güneş’in gelişiyle ilgili “Şenol hocamız bizim efsanemiz. Trabzonspor’u Trabzonspor yapan oyuncuların başında geliyor. Şenol hoca o oyunculardan biri. Şehir Şenol hocayı güzel karşıladı. İnsanların yaklaşımı güzeldi. Anlaşma noktasına gelince, aramızda uzun süren bir görüşme olmadı. Her hangi bir şart olmadan gelmek istediğini söyledi ve el sıkıştık” derken Abdullah Avcı’nın ayrılığıyla ilgili “Kupa maçında başlayan şanssızlık sonrasındaki maçlara yansıdı. Ortaya konan futboldan memnun olmadığını her toplantıda söyledi. Seyircinin de baskısı vardı. Bu baskının kendisini etkilediğini söyledi. Avrupa maçlarındaki şanssızlıklar, futbolda bunlar var. Kendisi de bu süreci sürdürmenin takıma zarar vereceğini söyledi. Güzel bir şekilde yollarımızı ayırdık” değerlendirmesinde bulundu.

Sevgi ile nefret arasındaki çizgi… Beşiktaş taraftarı Aboubakar’ı unutamaz ki!

‘Böyle açıklamalara gerek yok’

Beşiktaş asbaşkanı Mete Vardar geçenlerde pazar günü oynanacak maç için “Trabzonspor’u yenerek Şenol Güneş’e çifte sevinç yaşatmak istiyoruz” demişti. Mete Vardar’ın açıklamalarıyla ilgili Ertuğrul Doğan “Şenol hoca açısından bir hikayesi olduğunu düşünmüyorum. Orada bir şampiyonluk yaşadı profesyonel olarak. İlk maçın kimle olduğu önemli değil. Centilmence, hak edenin kazandığı bir karşılaşma olsun. Beşiktaş bizim dost kulübümüz. Çok değerli bir başkanı var. Kendisiyle de Mete Vardar’ın açıklamalarını konuştum. Bu söylemin gerekli olmadığını düşünüyorum. Böyle olunca ister istemez bir cevap geliyor. Bizim kimseyle işimiz yok. Durup dururken bir polemik yaşamıyoruz. Bizim hiçbir kulüple sorunumuz yok. Beşiktaş bizim dost camiamız. Onları en güzel şekilde ağırlayacağız. Centilmence ve sakatlığın olmadığı bir maç olsun” ifadelerini kullandı.

‘Üç oyuncumuza teklif geldi’

Doğan transferlerle alakalı “”Önemli genç oyuncuları kadromuza kattığımızı ve bu isimlerden iyi gelirler elde edeceğimizi düşünüyorum. Hocamızla yaptığımız görüşmelerde bizden talep olduğunda bunları yerine getireceğiz. Hocamız daha Lundstram’la karşılaşmadı. Sakatlığı vardı ve dün Trabzon’a geldi. Daha tanışmadılar. Sayın Avcı’nın oyun planına göre alınan oyuncular. Farklı bir sistem ve oyuncular istenebilir. Hocamızdan bir talep gelmedi. Oyuncuları da milli takımlardan dolayı göremedi. Orban görüştüğümüz bir oyuncu. Fikir alınan bir oyuncu. Hocamızın bir talebi olursa hızlı bir şekilde yerine getirmek için çalışırız. Henüz bir dönüş olmadı hocamızdan. Orban’ın kulübüyle oyuncu için temasımız oldu. Oyuncudan yana bir sorun yaşamayız” dedi. Başkan kulüpten ayrılan Trezeguet’nin kendisinin ayrılmak istediğini ve Trabzon’da mutlu olmadığını açıkladı. Batista Mendy için “Mendy’e 4 milyon euro verdik ama şu an 15 milyon euro’yu bulan teklifler var. Ancak Trabzonspor 5 tane daha oyuncu alamaz 4 milyon euro’ya” dedi. Öte yandan “Üç oyuncumuza teklif geldi ama ikisi planlamamız içinde, belki bir tanesi ayrılabilir” diye konuştu.

Trabzonspor için iddia: Siyaset istedi Fatih Tekke yerine Şenol Güneş tercih edildi

‘Bize şaka yapmayın kaldıramıyoruz’

Ertuğrul Doğan geçen sezon Fenerbahçe maçından sonra yaşanan olaylar için “Kimsenin isteği olaylar değil bunlar, söylemlerimize dikkat ediyoruz. Ancak bazen ne yaparsan yap, bazı şeyler oluyor. Herkesin oyuncusunun, taraftarının yaptığı harekete dikkat etmesi gerekir. Trabzon’da en güzel misafirliği de görebilirsin, hayatının en sıkıntılı anlarını da yaşayabilirsin. Trabzonspor ile alakalı konuşmayın, şaka yapmayın, işinize bakın. Biz yapı olarak, şehir olarak bunları kaldırabilen bir yapıya sahip değiliz. Bu hak mıdır? Tabii ki değildir ama biz böyle insanlar değiliz. Bu şehre gelip, bazı şeyleri yapıp ‘Ahh ne oldu!’ demek çok mantıklı ve dürüstçe gelmiyor. Benim kimseyle ilgili durup dururken bir açıklamam da yok. Ali Koç’u da maça davet edeceğiz her zamanki gibi. Bizim hiçbir başkanla sorunumuz yok, bizim aramızda sorun olsa bu sahaya nasıl yansır? Benim de sert cevaplarım olmuştur, bundan sonra da olacaktır net söylüyorum. Kendi oyuncularımız, takımımız hakkında konuşursak sorun olmaz. Trabzonspor geçen sezonki yanlışının cezasını almıştır ama karşı taraf cezasını almamıştır” dedi.