Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan gündemi değerlendirdiği açıklamalarında yabancı sınırıyla ilgili önemli bir haber verdi.

Trabzonspor sezona istediği başlangıcı yapamadı. Bordo-mavili ekip Abdullah Avcı yönetiminde ilk iki lig maçında berabere kalırken gol atamadı. Üstüne üstlük Avrupa Ligi elemelerinde Rapid Wien’e elenen takım üstüne Konferans Ligi play-off aşamasında St Gallen’e elenince Avrupa kupalarının dışında kaldı. Hal böyle olunca Abdullah Avcı ile yollar ayrıldı.

Teknik direktör arayışındaki takım için iki isim öne çıktı. Biri Fatih Tekke, diğeri de Şenol Güneş. Bu isimlerden Tekke’nin kardeşi gün içinde kardeşiyle Trabzon’un anlaştığını, ancak siyasi erkin araya girerek Güneş’in başa gelmesi için yönetime ısrar ettiği bilgisini verdi.

Trabzonspor için iddia: Siyaset istedi Fatih Tekke yerine Şenol Güneş tercih edildi

Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Teknik direktör adaylarıyla görüşmelerimize devam ediyoruz. Şu an için anlaşılan bir teknik direktör yok. Yeni teknik direktörün perşembe gününe kadar belli olmasını temenni ediyoruz. Yerli de yabancı da olabilir. Ben Fatih Tekke hayranıyım. Futbolculuğuna da hayranım. Şenol Güneş’i zaten söylememe gerek yok. Trabzonspor’da şampiyonluk yaşamış çok değerli bir hoca. Bu değerlerimizin tamamına sahip çıkıp saygı duymalıyız. Şenol Güneş hocamız çok değerli bir hocamız. Gündemimizde yer alıyor. Onunla da görüşmelerimiz devam ediyor. Hocamız hakkında yönetim kurulunun olumlu bir görüşü var. Yönetimin bana verdiği yetki sonrası Şenol Güneş ile telefonda bir görüşmemiz oldu. Bugün de bir kısa görüşme yaptık. Asıl görüşmemizi yarın gerçekleştireceğiz. Bizde gizli saklı bir iş olmaz. Görüşmeler devam ediyor, durum budur.”

Doğan merak edilen forvet transferi hakkında “Paul Onuachu için 6 milyon euro ve bonus teklif ettik ama kulübü 15 milyon euro konusunda diretiyor” dedi. Trabzonspor son olarak Braga’dan Simon Banza’yı 2 milyon euro kiralama bedeli karşılığı kadrosuna katmıştı.

Trabzonspor gol atmayı unuttu

Doğan Türk futbolunda merak edilen konulardan biri yabancı sınırlaması için şunu söyledi: “Önümüzdeki günlerde yabancı sınırı değişebilir. Bizim, Beşiktaş ve Galatasaray’ın sıkıntısı var. Orada belki bir şey değişebilir. Belki bir veya iki opsiyon daha verilebilir. Bir yabancı daha alabilecek gibi plan yaptık.”

Başkan başarılı orta saha oyuncusu Batista Mendy için teklif aldıklarını belirtip şu açıklamayı yaptı: “Batista Mendy için İtalya’dan teklif geldi ama kabul etmedik. 15 milyon Euro civarlarında bir teklif geldi ama 20 milyon Euro ve üzerinde teklif gelmesi lazım göndermemiz için.”

Başkan kulübün borçlarıyla ilgili de “7,1 Milyar TL borç ödendi. UEFA’da 68 dosya kapatıldı. Avrupa’dan men ve transfer yasağı içeren dosyalardı. Bu paralar ödenmese, tazminatlarla birlikte 15 Milyar TL üzerinde bir borcu konuşuyorduk. İstanbul’da iki, Trabzon’da bir önemli arazi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yeni havalimanının yanında 40 dönüm arazi aldık, burada başka bir şey yapacağız inşallah. Bunları yaparsak gelir dengesinde sabit bir şey yakalayabiliriz. Ya bunu başaracağız, ya da birileri gelip sürekli para verecek. Kartal’da inşallah buna benzer bir operasyon yapacağız. Eylül ayı sonu, Ekim başı gibi yapacağız inşallah. Bunlar zaten belirli izinler dahilinde ilerliyor. Kartal’daki projeyi becerebilirsek, çok önemli bir gelir olacak” dedi.