Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, yeni teknik direktör Nenad Bjelica hakkında açıklamalar yaparken, teknik direktör belirleme sürecinde görüştükleri bazı çalıştırıcılar hakkında imalı sözler söyledi.

Trabzonspor, Abdullah Avcı döneminin sona ermesinin ardından bir süre Orhan Ak’la yola devam etti. Orhan Ak, Ziraat Türkiye Kupası’nda Ankaragücü’ne elenilmesinin ardından istifa etti. O tarihten itibaren yeni teknik direktör arayışlarına başlayan çiçeği burnunda Ertuğrul Doğan yönetimi, 51 yaşındaki Hırvat çalıştırıcı Nenad Bjelica ile anlaştı.

Trabzonspor, geçtiğimiz günlerde Bjelica ile 2025 Haziran ayına kadar sözleşme imzalandığını duyurdu. Yeni Başkan Ertuğrul Doğan, Bjelica’nın gelişi ve teknik direktör arayış süreciyle alakalı açıklamalarda bulundu.

Nenad Bjelica müzeyi ziyaret etti…

Doğan, geçen sezon kazanılan şampiyonluğun devamının gelmesini umduklarını ve amaçlarının bu olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: “Geçen sene büyük bir coşkuyla kutladığımız şampiyonluk, ligin açık ara en iyi takım performansının yanında, bu inatçı kararlılık sayesinde kazanıldı. İnandıklarımızın arkasında durarak, yorulmadan, pes etmeden… Bu şanlı sezondan sonra, şampiyonluğun Trabzonspor için bir gelenek haline geldiğine ve bu verimli topraklardan daha nice şampiyonluklar çıkacağına kalpten inanıyoruz. Kalıcı başarı hedefine ulaşabilmek; sahip olduklarımızı koruyup, üzerine yenilerini eklemekle mümkün. Yeni yetenekler keşfetmek, geliştirmek, Trabzonsporumuza kazandırmak, dünya vitrinine çıkartmak, herkesten çok çalışmak ve daima aynı takımda bulunmakla mümkün.”

Doğan: Sorumluluk almaktan kaçan kim olduysa masadan kalktık

Ertuğrul Doğan, teknik direktör arayış sürecinde görüştükleri bazı isimler hakkında da imalı açıklamalarda bulundu. Doğan, bu isimlerle ilgili konuşurken “sorumluluktan kaçma” vurgusu yaptı. Doğan şu sözleri dile getirdi: “Altını özellikle çizmek isterim ki, süreç içerisinde bazı teknik adamlarla görüşmeler yaptık. Ancak bugün takımımızın başında yer almak istemeyen, ‘sezon sonu geleyim’ diyenlerle ikinci bir görüşmemiz olmadı. Takımımızın içerisinde bulunduğu durumu gerekçe göstererek sorumluluk almaktan kaçan kim olursa olsun, masadan kalktık. Teknik Direktörümüz Bjelica ise tüm bunlardan uzak bir yaklaşım gösterdi. Daha ilk temasımızda bahanelere sığınmayan, mazeretler öne sürmeyen, tüm sorumluluğu üzerine alarak biran önce takımın başına geçmek istediğini söyleyen Bjelica’nın bu davranışı ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımı çok etkiledi.”

Nenad Bjelica ve ekibi Trabzonspor’un başında ilk idmanlarına çıktılar.

Bu sözlerin üzerine Nenad Bjelica’nın görüşmeler sürecindeki tavrından övgülerle bahseden Doğan, “Bir yol yürünecek ise bizim gibi elini değil gövdesini taşın altına koyanla yürüyeceğiz. Şüphesiz bizim insanımızın özel bir karakteri var. Bizler, inandığı şeylerden kolay vazgeçmeyen, tuttuğunu koparan, hırslı insanlarız. Ama aynı zamanda, öğrenmeye açığız. Şuna da inanıyoruz: Biz, bize benzeyen insanlarla çok daha hızlı yol alırız. İspatı müzemizde. Bu yüzden, yeni teknik direktörümüzü seçerken, biraz evvel bahsettiğim vizyonun yanı sıra, birlikte yol alacağımız kişinin karakteri de önemliydi. Bugün yerine sezon sonu gelmek isteyenlerle değil, bugün bu sorumluluğu alanla geleceği inşa edeceğiz. Nenad Bjelica bizi ve bu vizyonu en iyi anlayan, yapmak istediklerimize en yüksek katkıyı sunabilecek kişidir. Bundan şüphe duymuyorum. Zaman içerisinde hepimiz şahit olacağız.” dedi.

“Trabzon ruhu taşıyor”

Ertuğrul Doğan, 51 yaşındaki Hırvat Nenad Bjelica’nın Trabzon ruhu taşıdığına inandığını belirterek şunları söyledi “Nenad Bjelica hocamız, Trabzon ruhu taşıyor. İnatçı ve şampiyonluğu çok istiyor. Sahip olduğu tartışmasız özelliklerinin yanı sıra bize çok benzediği için de Trabzonsporumuza katabileceği çok şey var. Biz de karşılığını, güçlü bir destek, saygı ve sevgiyle vereceğiz.”

Trabzonspor Nenad Bjelica’yı açıkladı

Nenad Bjelica dün itibarıyla Trabzon şehrine gelmişti. Hırvat teknik direktör kendini 2025 Haziran ayına kadar bordo-mavililere bağlayan sözleşmeye imza atmıştı. Bjelica, Trabzon’dan bu sezon sonuna kadar 100 bin Euro, kalan iki sezonun her biri için de 1 milyon 600 bine Euro kazanacak.