TFF'nin tepesindeki iki isim İbrahim Hacıosmanoğlu ile Mecnur Otyakmaz'ın bir dönem başkanlığını yaptığı iki takım Sivasspor ile Trabzonspor ligin açılış haftasında 0-0 berabere kaldı.

Yazı hareketli geçiren takımlardan Trabzonspor, sezonu Sivasspor deplasmanında açtı. Bülent Uygun ve Abdullah Avcı gibi deneyimli teknik direktörleri karşı karşıya getiren mücadele aynı zamanda eski Trabzonspor Başkanı yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve eski Sivasspor başkanı yeni TFF Yönetim Kurulu üyesi Mecnun Otyakmaz’ı karşı karşıya getiriyordu. Trabzonspor hafta içinde Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Rapid Wien’e karşı aldıkları 1-0’lık yenilgiyi de taraftarına unutturmak istiyordu.

Karşılaşmanın 5. dakikasında Trezeguet’in sağ kanattan ortasında topa ceza sahası dışından Cihan Çanak vurdu, meşin yuvarlak auta gitti. 20. dakikada Dragus sağdan taşıdığı topu içeri çevirdi, Trezeguet’nin ceza sahası dışından vurduğu top, auta çıktı. 30’da Turgunboev’in müdahalesiyle yerde kalan Bardhi’nin ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, Nikolic, topu yumruklayarak uzaklaştırdı. 36’da Charisis’in ara pasında topla buluşan Pritchard’ın sert şutunda kaleci Uğurcan Çakır, meşin yuvarlığı kornere çeldi.

61’de Sivasspor’da Uğur Çiftçi’nin şutu üst direkten dönerken o ana kadarki en büyük tehlike de böylece yaşanmış oldu.

66. dakikada Uğur Çiftçi’nin sol kanattan yaptığı ortada meşin yuvarlağa Turgunboev sert vurdu, Uğurcan Çakır topu kornere çeldi. 81. dakikada Menig’in sağ kanattan taşıdığı topa Pritchard, ceza yayı bölgesinden sert vurdu, Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağı kornere çeldi. Karşılaşma 0-0 sona ererken takımlar puanları paylaştı.

Bülent Uygun maç sonu açıklamalarında “Öncelikle Trabzonspor’u tebrik etmek lazım. 10 tane çok kaliteli futbolcu almışlar, güçlerini biliyoruz. Bizim ise 17 futbolcumuz gitti, 4 futbolcuyu geçen hafta alabildik. Bizim çok zamana ihtiyacımız var. Bugün adeta bir satranç oyunu oldu. Altı tane yüzde yüz gol pozisyonuna giren bir maç oldu. Satrançta şahı yaptık ama golü atamadık. İzleyenler keyif aldı. Taktiksel olarak Abdullah Avcı Hoca ülkemizin en değerlilerinden biri, birçok hamle denedi. Biz de cevap verdik. Sahamız biraz kötü. TFF de bir çalışma yapacak. Futbol kalitemizi transferlerle artırmak istiyoruz. Bu sezon geçiş sürecini Bahattin Eken Başkan ile en hasarsız şekilde atlatıp yeni bir yol çizeceğiz. Bugünkü oyunla 1 puan kazandık. Trabzonspor’a Avrupa’da başarılar” dedi.

Abdullah Avcı ikinci yarı başında oyundan çıkan Stefan Savic’in adalesinde çekme olduğu için bu kararı aldıklarını belirtirken “Oyun istediğimiz gibi sakin, sabırlı, 35 dakika doğruydu. Merkezden gelip sonuçlandıramadıklarımız vardı. 35’ten sonra bireysel hatalar vardı. Rakibi devreye soktuk. Uğurcan orada kurtardı. Duran top kullandılar. Oyunu ikinci yarıda domine etmemiz gerekirken gelgitli bir oyuna döndü. Yapamadığımız final pasları vardı. Ceza sahası içinde koşular yapmalıydık. Girdiklerimiz var, verdiklerimiz var. Kazanmak istiyorduk ama kazanamadık. Parçaları tamamlamaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz var. Trabzonspor asla vazgeçmez, ben de vazgeçmem. Çalışmaya, daha iyi olmaya devam edeceğiz. Alışık olmadığımız bir oyundu. Kazanmak istiyorduk. Üzgünüz. Kafamızı kaldırıp perşembe gününe bakmamız lazım” dedi.