2022-23 sezonunu Fenerbahçe'de geçiren Breanna Stewart'ın eşi Marta Xargay Casademont, Stewart'ın takımı New York Liberty'nin kaybettiği WNBA final serisi ilk maçının ardından homofobik bir e-posta almış.

WNBA’de final serisi heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. New York Liberty ve Minnesota Lynx arasındaki serinin ilk iki maçında taraflar birer galibiyet aldı. Seri Minnesota’ya 1-1’lik eşitlikle gitti. İlk maçı kazanan taraf son dakikalardaki inanılmaz dönüşüyle Minnesota olmuştu. Daha sonra New York seriyi eşitleyen galibiyeti almıştı.

New York’un kaybettiği ilk maçın ardından 2022-23 sezonunda Fenerbahçe forması da giyen Breanna Stewart kötü bir olay yaşadı. Stewart 2021’den beri evli olduğu İspanyol eşi Marta Xargay Casademont’un e-posta üzerinde homofobik ifadeler içeren ve tehdit dolu cümleler bulunan bir mesaj aldığını belirtti. Xargay’ın mail adresi Instagram hesabındaki profilinde yazıyordu, ancak söz konusu mesajın ardından İspanyol isim bu ibareyi hesabından kaldırdı.

Stewart yaptığı açıklamada “Durumdan takımı ve ligi haberdar ettik. Finallerde olmamızla da beraber bu durumun kamuoyuyla paylaşılmasını daha da göz önünde bir zamanda duyurmak açısından doğru buldular. Bu tehdit dolu mesajlar ilk maçtan sonra geldi. İnsanların sporla ilgisini seviyoruz ancak bunun tehdit, aşağılayıcı söylemler ve homofobik ifadelerle aktarılması kabul edilemez. Ligle durumu paylaştık ve durumla ilgileniyorlar. Ben de kendi platformumu kullanarak bunun kabul edilemez olduğunu herkese bildirmek istiyorum” dedi.

Yarı final serisinde Minnesota Lynx’e elenen Connecticut Sun’ın en çok gelişme kaydeden oyuncu ödülünü alan gardı DiJonai Carrington da ilk turda oynadıkları bir maçın ardından benzer içerikli bir e-posta aldığını duyurmuştu. Geçen sezondan bu yana bazı WNBA oyuncularının ırkçılıkla boğuştuğu biliniyordu. Bu yorumların son kurbanı Xargay oldu. Xargay eski bir basketbolcu, Stewart’la 2021’den beri devam eden birliktelikleri ve iki çocukları var. Oyuncu kariyerinde İspanya Milli Takım forması ve Phoenix Mercury formaları da terletmişti.

Play-off arenası Caitlin Clark ve arkadaşlarına biraz ağır geldi