Avrupa Futbol Şampiyonası'nın başlamasına artık saatler kaldı. Kulüp sezonunun bitip futbola ara verilen şu günlerde Almanya'da oynanacak turnuva sporseverleri özledikleri oyuna doyuracak. 10Haber olarak kaçırılmaması gereken maçları derledik...

Almanya ev sahipliğinde düzenlenecek EURO 2024 cuma gecesi oynanacak açılış maçıyla başlayacak. Bir ay sürecek bu heyecan fırtınasının ilk aşamasında 24 takım gruplarda mücadele edecek. Dörderli altı gruptan oluşan ilk turda oynanacak üç maç sonrası ilk iki sırayı alan takımlar doğrudan ikinci tura yükselecek, en iyi dört adet üçüncü takım ise son 16’yı tamamlayacak. 10Haber olarak şampiyonanın grup aşamasında kaçırılmaması gereken maçları derledik. İşte yaz aylarının getirdiği bu sıcak günleri futbolun coşkusuyla daha da ısıtacak o 10 maç.

Almanya-İskoçya 14/06 – 22:00

Turnuvanın açılış maçı gelenek gereği ev sahibi takım tarafından yapılacak. Şampiyonanın ev sahibi Almanya, Andy Robertson’lı İskoçya’yı Allianz Arena’da konuk edecek. Bu maç öncesinde yapılacak açılış töreniyle coşku en üst seviyeye ulaşacak, ilk düdüğün ardından ise Avrupa’da bir ay boyunca hayatı durduracak büyük heyecan başlayacak. Turnuva takımı olarak nam salan Almanya’nın son dönemdeki başarısız çizgisini bozmak adına çok istekli olduğu bu turnuvanın açılış maçı, her turnuvanın açılış maçı gibi asla kaçırılmayacaklar listesinde ilk sırada.

İspanya-Hırvatistan 15/06 – 19:00

Cuma günü yapılan tek maçlık açılışın ardından EURO 2024 futbolseverlere her gün üç maç birden sunacak. Üç maçlık maratonun ilk gününde ise 2008 ve 2012 kazananı İspanya, Luka Modric’in kuvvetle muhtemel son turnuvasını oynadığı Hırvatistan’la karşılaşacak. ‘Ölüm Grubu’ olarak adlandırılan B Grubu’nda oynanacak bu maçta İspanyolların genç kadrosu Hırvatların altın jenerasyonunun son demlerine karşı Berlin’de sahne alacak.

Portekiz-Çekya 18/06 – 22:00

EURO 2024’te grup aşamasında ilk haftanın kapanış maçı Türkiye’nin de bulunduğu F Grubu’nun iki takımı arasında oynanacak. Ay-yıldızlıların 19:00’da Gürcistan’la karşılaşacağı ilk maçın hemen ardından başlayacak bu maçta futbolseverler hem rakiplerimizi görmek, hem de yeni rekorlara yelken açan futbol efsanesi Cristiano Ronaldo’yu izleyebilmek için ekranları başından kalkmamalı.

Cristiano Ronaldo EURO 2024’te de rekor peşindeDanimarka-İngiltere 20/06 – 19:00

Turnuvada grup aşamasının ikinci maçları arasındaki ilk büyük maç Danimarka ve İngiltere arasında oynanacak. Son turnuvanın finalisti İngiltere bu kez Bellingham, Rice ve Palmer gibi yeni yüzleriyle çok daha iddialı gözüküyor. 1992’de plajdan gelip şampiyon olan, son yıllarda ise oldukça etkili performanslar gösteren Danimarka ise turnuvalarda her daim etkili bir çizgi çekiyor. İngiltere ve Premier Lig kulüplerine çok fazla futbolcu veren Danimarka arasındaki bu maç kesinlikle kaçırılmamalı.

İspanya-İtalya 20/06 – 22:00

Danimarka ve İngiltere arasındaki heyecan verici maçın hemen ardından ölüm grubunun kırılma maçı başlayacak. Son şampiyon İtalya’yla geçmişte iki kez zafere uzanan İspanya Gelsenkirchen’de karşılaşacak. Perşembe akşamı oynanacak bu dev maç kuşkusuz grup aşamasın isim olarak en büyük karşılaşması. İngiltere izlemek için ekran başına oturanların geceyi bu maçla kapatması da futbolseverlik adına şart gibi gözüküyor.

Hollanda-Fransa 21/06 – 22:00

Perşembe günü oynanan iki dev maçın ardından şampiyonanın cuma günü de çok vaatkâr bir maç sunuyor. Total futbolun temsilcisi Hollanda ve Mbappe önderliğinde inanılması güç bir jenerasyon yakalayan Fransa cuma gecesi Doğu Almanya’daki Leipzig kentinde karşılaşacak. Turnuvada şampiyonluk hedefleyen bu iki takımın maçı izlenmesi gereken karşılaşmalar listesinde en üst sıralarda olmayı hak ediyor.

Millilerin Almanya mesaisi büyük ilgi ve Mehter Marşı’yla başladı

Gürcistan-Çekya 22/06 – 16:00

Turnuvanın ikinci haftasındaki cumartesi günü gündüz mesaisi milli takımımızın da bulunduğu F grubundaki diğer iki takımın maçına sahne olacak. Portekiz’e karşı aynı günün akşamında oynayacağımız dev maç öncesi hem futbolun kollarına kendisini erken bırakmak hem de rakiplerimizi görmek isteyenler adına bu iki ülkenin maçını izlemek oldukça iyi bir hafta sonu aktivitesi gibi duruyor.

Hırvatistan-İtalya 24/06 – 22:00

Hırvatistan, İtalya, İspanya ve Arnavutluk’un bulunduğu ölüm grubundaki üçlü kombinasyonun son maçı. Bu üç dev takım arasından biri üçüncü sırada kalacak, belki turnuvaya erken veda edecek, belki de bir golün hesabını yapıp en iyi üçüncüler arasına girerek devam etmeyi deneyecek. İşte tüm bu heyecanın ve insanları farklı duygulara sevk eden matematik hesaplarının tamamının yaşanması muhtemel bu karşılaşma kesinlikle izlenmesi gereken EURO 2024 maçlarından biri.

Fransa-Polonya 25/06 – 19:00

Hollanda’nın da bulunduğu D Grubu’nda mücadele eden bu iki takımın mücadelesi kuvvetle muhtemel gruptan çıkma hesaplarını yakından ilgilendirecek. Türkiye’ye karşı oynanan hazırlık maçında sakatlanan Lewandowski’nin şampiyonadaki ilk maçı kaçıracağı açıklandı ancak bu maçta sahada olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Barcelona santrforuna karşı Fransa’nın en büyük kozu ise Real Madrid’in yeni transferi Kylian Mbappe olacak. İki ülkenin karşı karşıya geleceği bu maç futbolseverler iyi futbol ve bol gol vaat ediyor.

Türkiye-Çekya 26/06 – 22:00

EURO 2024’te grup aşamasının son maçı Türkiye ve Çekya arasında oynanacak. Hamburg’daki bu maçla aynı saatlerde grubun diğer maçında da (Portekiz-Gürcistan) ilk düdük çalacak. EURO 2008’de ay-yıldızlıların inanılması güç bir geri dönüşe imza atarak turnuva dışına ittiği Çekler, EURO 2016’da da millilerde aynı grupta yer alıp yine sahadan yenik ayrılmıştı. Olağan şartlarda gruptan çıkmak adına iki takım için de çok büyük önem sarf etmesi beklenen bu karşılaşma sadece Türk futbolseverler için değil, şampiyonayı takip eden tüm dünyadan izleyiciler için de hem geçmişten gelme hikayesi hem de grup aşamasının son maçı olması dolayısıyla izlenmesi gereken karşılaşmalar listesinde kendisine yer bulmayı başarıyor.

Üç ay önce ‘az süre alıyor’du, şimdi aldığı süreleri altına dönüştürüyor: Arda Güler