Avrupa Şampiyonaları tarihinin en az gole sahne olan (7) grubu olma özelliğini eline geçiren EURO 2024 C Grubu'nda sıralamayı belirlemek de zor oldu. Grubu üç puanla tamamlayan Danimarka ve Slovenya'yı kulübeye gösterilen bir sarı kart ayrıştırdı.

EURO 2024’ün en kısır maçlarına sahne olan C Grubu’nda son maçlar da golsüz sonuçlandı. İngiltere beş puanla grubu lider tamamlarken üç maçta da berabere kalan Danimarka ve Slovenya’yı sıralamada yerleştirebilmek için farklı hesaplar yapıldı.

İki takım üç maçın tamamında berabere kaldıkları için puanları ve averajları eşit şekilde grup aşamasını tamamladı. Atılan gol sayısına bakıldığında iki ülkenin de ikişer gol atması sonucu bu da ayrıştırıcı etken olmadı. UEFA kuralları gereği iki takımı birbirine üstün kılacak tüm unsurların tükenmesiyle fair-play gereği sarı kart sayılarına bakıldı. Saha içinde sarı kartları da eşit olan iki takımdan Slovenya’yı yardımcı antrenörü yaktı.

UEFA’dan yapılan açıklamada Slovenya’da yardımcı antrenör Milivoje Novakovic’in gördüğü sarı kartın matematik hesabına dahil edildiği, kart puanında Danimarka’nın daha iyi durumda olmasından dolayı grubu ikinci sırada bitirdiği açıklandı. Slovenya bir kart farkıyla üçüncülüğe düşse de en iyi üçüncüler arasına girip şampiyonaya devam etme hakkını kazandı.

Sessiz gecenin kaybedeni Sırbistan