EuroCup’ta sezonun en iyi beşi açıklandı. İlk beşte finalde Türkiye'yi temsil edecek Türk Telekom’dan iki oyuncu yer aldı.

Türk Telekom, Erdem Can koçluğunda Avrupa sahnesine damga vurdu. Temsilcimiz, EuroCup’ta yaptıklarıyla akıllara kazındı. Finalde Gran Canaria’ya konuk olacak ekibimizden iki oyuncu başarılı performansları neticesinde EuroCup yılın beşine seçildiler. İkinci beşe bir oyuncu gönderen Türk Telekom’un yanı sıra bir başka temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor’dan Onuralp Bitim, turnuvanın en iyi ikinci beşine seçilme başarısı gösterdi.

EuroCup’ta yılın koçu Erdem Can!

Taşıyıcı kolonlar Grant ve Bouteille

Türk Telekom’un bu sezonki başarısında büyük payı olan Jerian Grant ve Axel Bouteille ikilisi organizasyonda sezonun beşine seçildiler. Türk Telekom’da hücumun dümeninde olan ve yarı finalde de Prometey’e karşı 19 sayı atarak ön plana çıkan Jerian Grant, sezonu 14.8 sayı, 3.0 ribaunt, 6.2 asist ve 1.3 top çalma istatistikleriyle tamamladı. 30 yaşındaki oyuncu asist ortalamasında lig ikincisi oldu. Grant geçtiğimiz sezonu EuroLeague’de Olimpia Milano formasıyla geçirmiş ancak orada istediğini bulamamıştı. Bu sezon Türk Telekom formasıyla EuroCup sahnesine dönen Amerikalı tekrar kendini buldu ve kariyerinde ilk defa bu organizasyonun ilk beşine seçildi.

Telekom’un 28 yaşındaki Fransız’ı Axel Bouteille de kariyer sezonunu yaşadı. Bouteille sezonu 17.8 sayı, 4.8 ribaunt ve 1.6 asist ortalamalarıyla tamamladı. Axel, ligin en skorer 4. oyuncusu olurken maç başına 2.9 üçlük isabeti bularak bu alanda 2. sırada yer aldı. Bouteille bu sezonki birçok maçta bilhassa hücum yönünde yaptıklarıyla Telekom’a kritik galibiyetler kazandırmıştı. Fransız, yarı final maçında 16 sayı ve 8 ribaunt üretmeyi başarmıştı.

Obradovic tedrisatından Avrupa’nın zirvesine: Erdem Can

İşte EuroCup’ta sezonun beşi:

Jerian Grant – TÜRK TELEKOM

Axel Bouteille – TÜRK TELEKOM

DJ Stephens – Prometey

John Shurna – Gran Canaria

Ante Tomic – Joventut Badalona

Çember altı canavarı ve Türk skorer

EuroCup’ın ikinci beşinde yine temsilcilerimizin rüzgarı esti. Gösterdiği performansla şimdiden EuroLeague takımlarının da dikkatini çeken iki oyuncu; Türk Telekom’dan Tyrique Jones ve Bursaspor’dan Onuralp Bitim en iyi ikinci beşte yer aldılar. Jones, bu sezon Telekom formasıyla 12.5 sayı ve 7.2 ribaunt ortalamaları yakalamıştı. Onuralp ise sayı krallığını 18.1 ortalamayla üçüncü sırada tamamladığı sezonda 3.8 ribaunt ve 3.2 asistle çok yönlü oyununu ortaya koymuştu.

En iyi ikinci beşte temsilcilerimizden birer oyuncu.

İşte EuroCup’ta sezonun ikinci beşi:

J’Cowan Brown – Hapoel Tel Aviv

Onuralp Bitim – Bursaspor

Sam Dekker – London Lions

Bruno Caboclo – ratiopharm Ulm

Tyrique Jones – Türk Telekom