EuroLeague ve EuroCup'ın gelecek sezonunda mücadele edecek takımlar açıklandı. Valencia EuroCup'a düşürülürken yerine Paris eklendi. Bahçeşehir Koleji ise tarihinde ilk kez EuroCup'ta boy gösterecek.

EuroLeague ve EuroCup’ın gelecek sezonunda sahne alacak takımlar belli oldu. EuroLeague’de Rus takımlarına yine yer verilmezken Valencia’da en üst sahnedeki yerini kaybetti. Lige yeni eklenen takım ise son EuroCup şampiyonu Paris oldu.

EuroLeague’de mücadele edecek takımlar.

EuroLeague’de gelecek sezon mücadele edecek takımlar:
ALBA Berlin, Anadolu Efes, Monaco, Baskonia, Kızılyıldız, Olimpia Milano, Barcelona, Bayern Münih, Fenerbahçe, Maccabi Tel Aviv, Olympiakos, Panathinaikos, Paris, Partizan, Real Madrid, Virtus Bologna, Zalgiris Kaunas.

Bahçeşehir Koleji EuroCup’ta

EuroCup’ta mücadele edecek takımlar.

Aynı anda EuroCup’ın yeni sezonunda mücadele edecek takımlar da belli oldu. Türkiye’yi Beşiktaş ve Türk Telekom’a ek olarak Bahçeşehir Koleji’nin de temsil edeceği açıklandı. EuroLeague’den düşen Valencia da kendisine burada yer buldu.

EuroCup’ta yer alacak takımlar şu şekilde:

Lietkabelis Panevezys, Aris Midea Thessaloniki, Bahçesehir Koleji, Beşiktaş, Buducnost VOLI Podgorica, Cedevita Olimpija Ljubljana, Trento, Gran Canaria, Hapoel Jerusalem, Hapoel Shlomo Tel Aviv, JL Bourg-en-Bresse, Joventut Badalona, Ratiopharm ULM, Trefl Sopot, Türk Telekom, Cluj-Napoca, Reyer Venice, Valencia Basket, Hamburg, Wolves Vilnius.

Anadolu Efes’ten bir Tibor Pleiss geçti