Lig’in lideri Eyüpspor, son maçlarda aldığı kötü sonuçları Tuzlaspor karşısında aldığı 4-0'lık galibiyetle telafi etti. Lig ikincisi Göztepe, Çorum deplasmanında iki puan bıraktı.

1. Lig’de 20’nci hafta oynanan üç karşılaşmayla sürdü. Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’a 4-0 mağlup olan, hemen ardından lig maçında Kocaelispor deplasmanından 2-1 yenik ayrılan Eyüpspor, kümede kalmak için mücadele veren Tuzlaspor’u 4-0’la rahat geçti. Son iki maçta aldığı yaraları sarmayı başaran Arda Turan’ın öğrencileri, şampiyonluk yolunda en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını dokuza yükseltti.

Mücadelenin hemen başında Ömer Bayram’ın yaptığı ortaya kafasını uzatan Recep Niyaz’la 1-0 öne geçen Eyüpspor maçın devamında da iştahından hiçbir şey kaybetmedi. 29’da kırmızı kart gören Muhammed Akarslan’ın ihracı sonrası 10 kişi kalan Tuzlaspor’un maçı çevirmek adına bulunan umutları törpülendi. 10 kişi kalan rakibine karşı baskısını iyice arttıran Eyüpspor, 42’de Gianni Bruno’nun ayağından bulduğu golle soyunma odasına 2-0 önde gitti. İkinci yarıda da Arda Turan’ın öğrencileri etkili futbolunu sürdürdü. 71’inci dakikada Thuram’ın golüyle iyice rahatlayan eflatun-sarılılar, 90’ıncı dakikada Bruno’nun kaydettiği penaltı golüyle skoru 4-0’a getirdi ve maç bu skorla sonuçlandı. Bu galibiyetle puanını 48’e yükselten Eyüpspor, Süper Lig’e yükselme yolunda ilerleyişini emin adımlarla sürdürdü.

Pendikspor kaçtı, Alanyaspor yakaladı

 

Çorum FK ile Göztepe puanları paylaştı

Günün diğer maçında Çorum FK, sakatlıklar sebebiyle maça forvetsiz çıkan Göztepe’yle evinde 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Çorumspor yenilmezlik serisini sekiz maça çıkardı ve puanını 34’e yükselterek play-off kotası içinde kaldı. Göztepe ise kaybettiği iki puanla hem lider Eyüpspor’dan uzaklaştı hem de bir maç eksiğiyle üç puan geride olan Kocaelispor’a karşı dezavantajlı duruma düştü.

Hatayspor zincirlerini Akdeniz derbisinde kırdı

Erzurumspor’dan üst üste ikinci galibiyet

Bir diğer maç orta sıra mücadelesi veren Manisa FK ve Erzurumspor arasında oynandı. Deplasman ekibi Erzurumspor, 43’üncü dakikada 10 kişi kalıp maçın uzatma dakikalarında dokuz kişiye düşen Manisa’yı 2-0’la geçti ve 23 puana yükselip Manisa’yla puanını eşitledi. Erzurumspor geçer hafta da son dakika golüyle Sakaryaspor’u 1-0 yenmişti.