Manchester City-Tottenham maçının orta hakemi Simon Hooper duraklama anlarında Grealish’in kaleciyle karşı karşıya kalacağı pozisyonda avantajı oynatmadı. City’li futbolcuların şiddetli itirazına FA sessiz kalmadı.

İngiltere’de hakemler bu sezonun en büyük tartışma konusu. Öyle ki Manchester City-Tottenham maçının duraklama anlarında sezonun en büyük hatalarından biri yapıldı. Orta hakem Simon Hooper Erling Haaland’ın yerde kalmasının ardından topun City’de olmasıyla birlikte avantajı oynattı. Haaland yerden kalktı, topun kontrolünü sürdürdü, savunma arkasına koşan Jack Grealish’e temiz bir pas attı, Grealish kaleciyle karşı karşıya kalacakken Hooper düdüğünü çaldı ve faul verdi.

Büyük hatanın ardından futbolcular hakemin etrafını sardılar. Maçın 3-3 bitmesinin ardından da itirazlar sürdü. Özellikle Erling Haaland ve menajer Pep Guardiola şiddetli itirazlarda bulundular. Bu durum üzerine İngiliz futbolunun yönetim organı FA, Manchester City kulübünü suçlu buldu. Suçlu bulunma gerekçesi kulübün futbolcularının şiddetli itirazına önlem alamamış olması.

Maç sonrasında sosyal medya hesabından da tepkisini dile getiren Haaland da dahil olmak üzere hiçbir City futbolcusu söz konusu hareketler nedeniyle ceza almayacak. Ancak suçlamaların odağı olan City, yönetmelik gereği uyarı alacak.