Süper Lig'deki son maçında Samsunspor'la 1-1 berabere kalarak iki puan bırakan ve Fred'i sakatlığa kurban veren Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında galibiyet arayacak.

Geçen hafta sonu Fenerbahçe için hiç istediği gibi geçmedi. Takım Samsunspor’a sahasında iki puan verdi. Aynı maçın 86. dakikasında sakatlanarak kenara gelen Brezilyalı orta saha Fred’in en az bir ay sahalardan uzak kalacağı belli oldu. Galatasaray, Samsun maçının bitişinden yaklaşık bir saat sonra başlayan karşılaşmada Trabzonspor’u 5-1 yendi ve zirvede puanları yeniden eşitledi.

Hem fiziksel hem psikolojik açıdan darbe alan Fenerbahçe bu darbeleri savuşturmak için Başakşehir deplasmanına çıkacak. Çağdaş Atan yönetimindeki Başakşehir son dokuz resmi maçında yenilmedi. Son olarak 12 Aralık tarihinde Rizespor’a yenilen takım daha sonra yedisi Süper Lig ikisi Türkiye Kupası olmak üzere dokuz maçta altı galibiyet ve üç beraberlik aldı. 27 puanla dokuzuncu sırada olan ekip 54 puanla zirvedeki sarı-lacivertli kulübü saat 20.00’de konuk edecek, maçı geçen pazar akşamı Trabzonspor-Galatasaray maçında görev alan Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Galatasaray tavan, Fenerbahçe taban yaptı

Fenerbahçe’de 7 eksik

Sarı-lacivertlilerde Afrika Uluslar Kupası’nda yer alan Bright Osayi-Samuel ve Alexander Djiku’nun yanı sıra, sakatlıkları bulunan Fred, Luan Peres, Miha Zajc ve Miguel Crespo forma giyemeyecek. Bu isimlerin yanı sıra sakatlığını atlatan ancak henüz hazır durumda yer almayan Rodrigo Becao da kadroda yer almayacak.

Sarı-lacivertlilerde Jayden Oosterwolde kart sınırında bulunuyor. Hollandalı genç oyuncu kart görmesi durumunda MKE Ankaragücü maçında oynayamayacak.

Fenerbahçe’ye ‘Kılınç’ yarası

Rekabette Fenerbahçe üstün

İki takım bugüne kadar 36 kere karşı karşıya geldi. Fenerbahçe bu maçların 19’unda kazanırken 13’ünde Başakşehir güldü. İki ekip arasındaki dört maç berabere biterken Fenerbahçe 67, Başakşehir 49 gol attı. İki ekip arasında ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 4-0 kazanmış, sarı-lacivertliler ilk 20 dakikada bulduğu üç golle rakibini sürklase edip sonuca gitmişti.