EuroLeague'deki çift maç haftasına evinde şok Kızılyıldız yenilgisiyle başlayan Fenerbahçe, Alba Berlin deplasmanında 71-78'lik skorla kazandı. Galibiyette salonu adeta İstanbul'a çeviren sarı-lacivertli taraftarlar önemli rol oynadı.

EuroLeague’in dördüncü hafta maçında Fenerbahçe, Alba Berlin’e konuk oldu. Berlin’deki salonu Alman seyircilerin yanı sıra sarı-lacivert renklere gönül veren gurbetçi taraftarlar da doldurdu. İki takımın da tutuk başladığı maçta ilk iki dakika sayısız geçildi. Devamında ritim yakalayan Alba Berlin televizyon molasına 12-6 üstün gitti. Mola dönüşü oyuna dahil olan Zagars ve Tarık’la fark yaratan Fenerbahçe skoru eritti. Berlin’de ilk çeyrek ev sahibi ekibin 16-15’lik üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyrekte Tarık ve Pierre’le yay gerisinden isabetler bulan Fenerbahçe öne geçti. Devamında Nicolo Melli de oyuna ağırlığını koyunca sarı-lacivertliler farkı yakaladı. Devrenin son topunda Nigel Hayes-Davis üç sayılık isabet buldu. Soyunma odasına 38-31’lik skorla Fenerbahçe önde gitti.

İkinci yarıya çok iyi giren Fenerbahçe farkı çift haneye çekti. Wade Baldwin’in de oyuna ağırlığını koymasıyla iyice rahatlayan sarı-lacivertlilere yanıt Olinde ve Williams’tan geldi. Devamında boban Marjanovic’ten aradığı katkıyı bulan Fenerbahçe son 10 dakikaya 58-47’lik skor avantajıyla girdi.

Dördüncü çeyrekte savunma sertliğini koruyan Fenerbahçe buna karşın hücumda etkisiz olunca tıpkı maçın başında olduğu gibi iki dakikalık dilimde iki takım da sayı bulamadı. Sessizliği Nicolo Melli’nin üçlüğüyle bulan satı-lacivertliler kalan dilimde Alba’nın yakaladığı 6-0’lıks eriyle biraz tedirgin olsa da koç Jasikevicius duruma müdahale edip mola kullandı. Mola dönüşü Melli’nin smacıyla seriyi bozan Fenerbahçe devamında etkili oyununu sürdürdü ve maçtan 78-71’lik galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe böylelikle Kızılyıldız yenilgisinin yaralarını sardı ve dördüncü maçında üçüncü galibiyetini elde etti. Sarı-lacivertlilerde skor oyuncular arasında dengeli şekilde dağılırken Baldwin, Melli, Tarık ve Hayes-Davis çift haneleri gördü, Marjanovic ise sekiz sayı üretti. Fenerbahçe, Avrupa sahnesinde bir sonraki maçına Ataşehir’de Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos karşısında çıkacak.

Günün diğer EuroLeague maçlarında şu sonuçlar alındı:

Maccabi-Partizan, 79-91
Milano-Zalgiris, 82-85
Bayern-Paris, 109-107

Beşiktaş’ın kadınları Avrupa’dan dev bir zaferle döndü

Beşiktaş, Benfica’yı 35 sayı farkla geçti.

Beşiktaş, Kadınlar EuroCup K Grubu’nun ikinci maçında konuk ettiği Benfica’yı 90-55’lik skorla geçti. Siyah-beyazlı ekipte 23 sayı üreten Evans maçın en skorer oyuncusu oldu. Ev sahibi takımda Elif Bayram 17, Hillsman ile Melek Uzunoğlu 14’er, Winterburn 7, Fagbenle 6, Lazic 5, Gizem Başaran Turan ile Esra Güvenç ikişer sayı üretti. Bu sonuçla Beşiktaş grubunda 2’de 2 yaptı, Benfica ise ilk yenilgisini yaşadı.

Arda Güler ve Kenan Yıldız ‘Golden Boy’da finale kaldı