Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray derbisi öncesi kombine biletlerini karaborsa siteler üzerinden fahiş fiyatlara satmaya çalışanlara karşı önlem alındığını ve bu kişilerin kombinelerinin iptal edildiğini duyurdu.

Türkiye’deki Passolig sistemi yıllardır hayatımızda. Bu sisteme göre her bilet sahibinin bileti Passolig hesabına tanımlanıyor. Turnikelerdeki elektronik makineler tarafından okunan bu elektronik biletlerle maçlara girilebiliyor. Söz konusu makinelerde o şahsın fotoğrafı yer alıyor ve herkes kendi aldığı biletle maçlara girebiliyor. Şayet biri başkasının kartıyla maça girmeye çalışırsa kartın sahibine 6222 sayılı kanun maddesi kapsamında ceza kesiliyor.

Türkiye’de durum böyle işliyor olsa da birçok taraftar biletini karaborsa yoluyla fahiş fiyatlara devrediyor. Devredilen bileti alan kişi kâh güvenliklerin dikkatsizliği, kâh stadyum girişindeki yoğunluk nedeniyle uyarı veya yaptırımla karşılaşmadan stadyuma girip maçı izleyebiliyor. Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi bu durumun önüne geçebilmek için alınan biletlerin başka şahıslara devredilmesini yasakladı. Bir maçlık bu durum dahi karaborsa bilet satışı yapmak isteyen birçok taraftarın tespitine yol açtı. Fenerbahçe tespit edilen taraftarların kombine biletlerinin iptal edildiğini ve onların bundan sonra genel satışa sunulacağını açıkladı.

Fenerbahçe ‘Bir, iki, üç yetmez’ dedi, Galatasaray’ı yedi kuruma resmen şikayet etti

İşte sarı-lacivertlilerin açıklamaları:

Derbi Müsabakası Öncesi Karaborsa Hakkında Bilgilendirme

Kulübümüzün karaborsa bilet satışına karşı kararlı mücadelesi, Fenerbahçe – Galatasaray müsabakası öncesinde de devam etmektedir.

Bu kapsamda; resmi olmayan satış kanalları üzerinden yüksek rakamlarla ilan vererek kendi kombine koltuğunu, maça giriş verilerini (QR KOD) paylaşarak 3. kişilerin illegal şekilde maça girişlerini sağlayanlar hakkında yapılan tespitler sonucunda kombine iptalleri gerçekleştirilmiştir.

İptal edilen kombineler, bundan sonraki müsabakalarda maç bileti olarak genel satışa çıkarılacaktır.

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırı şekilde 3. kişilere karaborsa ortamında satış yapan veya müsabakalara başka kişi passolig kartlarıyla giriş yaptığı tespit edilenler hakkında yasal işlemlere devam edilecek olup; bu uygulamaya maçın başlama saatine kadar devam edilecektir.

Karaborsa suçtur. Futbolda yasal olmayan faaliyetlerin önüne geçmek, karaborsaya engel olmak ve amacı Fenerbahçemizi desteklemek olan taraftarlarımızın, maç biletlerine resmi satış fiyatları üzerinden erişimini sağlamak adına tavrımız kararlılıkla sürecektir

Son dönemde karaborsa bilet gündem maddelerinden biri olmuştu. Galatasaray’da bizzat bazı yöneticilerin biletleri satın alıp daha sonra karaborsa siteler aracılığıyla taraftarlara fahiş fiyatlara sattığı iddia edilmişti.