Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Lugano'yu geçen Fenerbahçe 3. eleme turu ilk maçında Lille'le Fransa'da karşılaşacak. 21.30 başlayacak müsabaka EXXEN ekranlarından yayınlanacak. Sarı-lacivertliler Devler Ligi'nde devam etmek için avantaj arayacak.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fransa’nın Lille takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek. Hainaut Stadı’nda oynanacak ve 21.30 başlayacak müsabakayı EURO 2024’teki Türkiye-Çekya maçının sarı kart rekortmeni hakemi Rumen Istvan Kovacs yönetecek. Kovacs’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Mihai Marica ile George Florin Neacsu yapacak. Horatiu Fesnic’in dördüncü hakemliği üstleneceği müsabakada Almanya’dan Christian Dingert VAR, aynı ülkeden Johann Pfeifer ise AVAR olarak görev alacak. Mücadele EXXEN ekranlarından yayınlanacak.

Fenerbahçe’de yeni transferlerden Allan Saint-Maximin ve Youssef En-Nesyri bu maçta forma giymeleri halinde ilk kez sarı-lacivertli taraftarlara merhaba diyecek. Teknik direktör Jose Mourinho’nun belirlediği 24 kişilik Fransa kafilesinde şu isimler yer aldı:
Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Bright Osayi-Samuel, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Rodrigo Becao, Yusuf Akçiçek, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Rade Krunic, Bartuğ Elmaz, İsmail Yüksek, Sebastian Szymanski, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın, Dusan Tadic, Allan Saint-Maximin, Edin Dzeko, Youssef En-Nesyri, Cenk Tosun.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı olan Fred Fransa’ya götürülmedi. UEFA listesinde bulunmayan Emre Mor da karşılaşmada forma giyemeyecek.

Avrupa’da 273’üncü sarı-lacivert perde

Fransa’nın Lille takımına konuk olacak Fenerbahçe Avrupa kupalarındaki 273’üncü karşılaşmasına çıkacak. Sarı-lacivertli takım Avrupa kupalarında oynadığı 272 müsabakada 109 galibiyet, 108 mağlubiyet yaşarken 55 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe Avrupa kupalarında rakip fileleri 372 kez havalandırırken kalesinde 388 gol gördü.

Şampiyonlar Ligi elemelerinde 37’nci sınav

Fenerbahçe, Lille deplasmanında Devler Ligi elemelerindeki 37’nci maçına çıkacak. Şimdiye kadarki 36 karşılaşmada 14 galibiyet, 11’er beraberlik ve yenilgi yaşayan sarı-lacivertli ekip 54 gol attı, kalesinde 43 gole engel olamadı.

Jose Mourinho: Zor bir maç olacağını biliyorum, kazanmayı umuyorum

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho karşılaşma öncesi konakladıkları Otel Barriere Lille’deki basın toplantısında konuştu. Karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını belirten Mourinho “Zor bir maç olacağını biliyorum. Maçı kazanmayı umuyorum. Lille takımını beğeniyorum. Lugano maçları sonrası rakibimizi izlemeye başladık. Çok fazla izledik. Ekibimle sezon öncesi oynadıkları tüm maçları izledik. Celta, Wolfsburg ve Belçika takımlarına karşı oynadıkları maçları izledik. Yeni bir teknik direktörleri var. İyi bir takım. Çok iyi oyuncuları var. David dışında ilk günden beri tam takım çalıştılar. Bizim için zor bir maç olacak ama onlar için de zor bir maç olacak” dedi.

Sezon başı itibariyle şu ana kadar sadece Fred’in sakatlık yaşadığını hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı şöyle devam etti:
“Fred’in yaşamış olduğu önemli bir sakatlık var. Onun dışında takımın durumu iyi. Şu ana kadar yedi maç oynadık, 40 antrenman yaptık ve bu süreçte sadece bir sakatlık yaşadık. Avrupa Şampiyonası ve transferler nedeniyle takıma geç katılan oyuncular var. Kondisyon yüklemeleri devam ediyor. Durumları her geçen gün iyiye gidiyor. Lugano maçından bu yana çok iyi antrenman yaptık. Yarınki maça hazırız. İlk defa Avrupa Şampiyonası’nın olduğu bir dönemde sezonu erken açıyorum. Zor, çünkü resmi maçlar oynuyorsunuz ve Avrupa Şampiyonası’ndan sonra oyuncular farklı dönemlerde takıma katılıyor. Bu da işimizi zorlaştırıyor ama bahane sunmayı sevmem. Bu maç için motiveyiz. Her zaman aynı şeyi söylerim; benim motivasyonum her zaman bir sonraki maçtır. Yarın da öyle olacak.”

Kulübün hedefleri hakkında değerlendirmede bulunan Mourinho “Kulüp bana hiçbir zaman Şampiyonlar Ligi’ne katılmanın bir ihtiyaç olduğunu söylemedi. Şampiyonlar Ligi’ne katılırsak kulüp, Türk futbolu ve futbolcular açısından bir prestij olacak. Bana ‘Şampiyonlar Ligi’ni kazanabilir misiniz’ diye sorsanız, ‘her şey mümkün ama mucizelere inanmam’ derim. Ancak ‘Avrupa Ligi’ni kazanabilir miyiz’ diye sorsanız, ‘evet kazanabiliriz’ derim. Buna rağmen ‘Şampiyonlar Ligi’nde mi, Avrupa Ligi’nde mi oynamak istersiniz’ diye sorsanız ‘Şampiyonlar Ligi’nde oynamak isterim’ derim. Tabii ki Lugano’dan daha zor bir kura ama Lille için de zor bir kura. Biz de bu rakipler için zor bir takımız. Yarın güzel bir futbol mücadelesi olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Kombinelerde en pahalı Fenerbahçe, en sadık Galatasaray