Transfer dönemini hareketli geçiren Fenerbahçe kadrosuna bir ekleme daha yaptı. Geçen sezonu Maccabi'de geçiren Wade Baldwin gelecek sezondan itibaren çubuklu formayı terletecek.

EuroLeague’de yaz transfer sezonunu oldukça hareketli geçiren Fenerbahçe bir transferi daha resmen açıkladı. Geçen sezonun Basketbol Süper Ligi şampiyonu, Wade Baldwin’i renklerine bağladı.

Maccabi’den ayrılan Baldwin Fenerbahçe’yle 2+1 yıllık sözleşmeye imza attı. Böylelikle 28 yaşındaki yıldız oyuncu Bonzie Colson’ın ardından Maccabi’den Fenerbahçe’ye gelen ikinci isim oldu.

2016’da draft olduktan sonra Memphis ve Portland formalarıyla NBA’de mücadele eden Baldwin 2019 yazında Olimpiakos’a transfer olarak Avrupa’ya adımını attı. Devamında Bayern ve Baskonia’da da oynayan ABD’li oyun kurucu son olarak Maccabi Tel Aviv’in başarısı için mücadele etmişti.

İsrail temsilcisinde iki yıl oynayan Baldwin bu süreçte maç başına 17.4 sayı ve 4.9 asist ortalaması yakalayarak EuroLeague’in en iyi hücumcularından birine dönüştü. Baldwin geçen sezon sayı krallığı yarışında Markus Howard ve Mike James’in ardından üçüncü sırada yer aldı.

Nigel Hayes-Davis, ABD Milli Takımı’nın olimpiyat kampına davet edildi