Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı dört sezondur sarı-lacivertli formayı giyen Kayla McBride'ın takımdan ayrıldığını açıklarken Ariel Atkins'i transfer ettiğini, Emma Meesseman'ın sözleşmesinin uzatıldığını duyurdu.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı son iki sezonu EuroLeague şampiyonu olarak tamamladı ve kıta basketboluna damga vurdu. Sarı-lacivertli ekip yıldızlarla dolu kadrolarla mücadele etti ve bu istikrarı korumayı başardı. O yıldızlardan belki de en değerlilerinden biri gelecek sezon takımda olmayacak.

Fenerbahçe skorer gardı Kayla McBride’la vedalaştı. Yapılan açıklamada “”2020 yılında giymeye başladığı çubuklu formamızla sayısız zaferimizde ve tarihi başarılarımızda büyük pay sahibi olan Kayla McBride ailevi sebeplerden ötürü 2024-25 sezonunda ülkesinde kalmak istediğini yönetimimiz ve idari ekibimizle paylaşmıştır. 21 numaralı formamızı giydiği dört sezonda sarı lacivert renklere olan aidiyetiyle ön plana çıkan Kayla her zaman ailemizin bir parçası olacaktır. Yollarımızın bir gün tekrar kesişeceğine inandığımız Kayla McBride’a tüm emekleri için teşekkür ediyoruz” dendi.

Kayla Instagram’dan bir veda mesajı yayınladı. Bu mesajda “Bu yazılması zor bir yazı. 2020’de Fenerbahçe’ye döndüğümde hayatımı ne kadar değiştireceğini bilmiyordum. İyi ve kötü günleri olan uzun bir yolculuktu. Galibiyetler, mağlubiyetler, kalp kırıklıkları & şampiyonluklar… İstanbul’a, Fenerbahçe’ye, başkana, taraftarlara, takım arkadaşlarıma, antrenörlere ve ekibe teşekkür ederim. Sarı-Lacivert’i giydiğim her an gururla giydim! Onu güçle giydim çünkü bunun SİZİN için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Formayı taşımak basketboldan daha derin bir şey. Metro Enerji’de oynamak için giydiğimde onu korumanın ne demek olduğunu biliyordum. Bunun anlamını başka bir seviyede olduğunu biliyorum & verdiğim şey de buydu: her şeyim! Sonsuz sevgi ve şefkatle dolu bir aile buldum ve bu aile sonsuza dek içimde var olacak. O zaman, sonzuda tek aile (Fenerbahçe)!” dedi.

McBride Fenerbahçe formasıyla Dört Süper Lig, iki EuroLeague, bir Türkiye Kupası ve bir de Avrupa Süper Kupası zaferleri yaşamıştı. Yerine kimin geleceği de belli oldu. ABD’li oyuncu yerine Fenerbahçe bir başka ABD’li Ariel Atkins’le anlaştı. WNBA’de Washington Mystics forması giyen skorer gard ligin en iyi savunmacılarından biri olarak dikkat çekiyor. Bir şampiyonluk yaşamış oyuncu kariyerinin ilk iki sezonunda Emma Meesseman’la takım arkadaşlığı da yapmıştı.

Oyuncunun transferi için “Kulübümüz WNBA’de Washington Mystics forması giyen başarılı kısa oyuncu Ariel Atkins (1.78-1996) ile 1 yıllık anlaşmaya varmıştır. 2018 yılında 1. tur 7. sıradan Washington Mystics tarafından draft edilen başarılı oyuncu, WNBA’de ilk 5 sezonunda da en iyi savunmacılar arasında yer almayı başaran ilk oyuncu olarak tarihe geçti. 2018 yılında sezonun en iyi çaylakları arasında yer alan Amerikalı oyuncu, 2019 yılında Washington Mystics ile WNBA Şampiyonu oldu. 2020 yılında Amerika Milli Takımı ile Tokyo’da altın madalya kazanan Atkins, 2021 ve 2022 sezonlarında ise üst üste iki kez All-Star seçildi. Yıldız oyuncu, Avustralya’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda da altın madalyanın sahibi oldu ” açıklaması yapıldı.

Bu transferin ardından Fenerbahçe merakla beklenen bir diğer imzayı duyurdu. Emma Meesseman sarı-lacivertli kulüple bir sezonluk sözleşme yeniledi. Emma için “2022-23 sezonunda kadromuza katılan, Çubuklu formamızla mücadele ettiği iki sezonda tarihi başarılarımızda büyük pay sahibi olan Emma Meesseman, 2024-25 sezonunun sonuna kadar formamızı giymeye devam edecektir ” dendi. Bir süredir kıtanın en iyi oyuncusu olarak değerlendirilen Meesseman an itibariyle Belçika Milli Takımı’yla beraber olimpiyatlarda mücadelesini sürdürüyor. Belçikalı uzun Fenerbahçe’nin kazandığı EuroLeague şampiyonluklarında büyük pay sahibi olmuştu.

Zagars hamlesi

Fenerbahçe’de günün tek transfer haberi kadın basketboldan gelmedi. Erkek basketbolda da gard rotasyonu için kritik bir karar alındı. Geçen sezon transfer edildikten sonra Litvanya ekibi BC Wolves’a kiralanan Arturs Zagars’ın gelecek sezon Fenerbahçe’de forma giyeceği açıklandı. Sarı-Lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Kendi jenerasyonunda Avrupa basketbolunun en önemli yeteneklerinden biri olarak 2023-24 sezonu başında transfer edilen ve geride bıraktığımız sezonu kiralık olarak Litvanya’nın BC Wolves ekibinde geçiren Letonyalı oyun kurucu Arturs Zagars (1.90, 2000), 2024-25 sezonunda Fenerbahçe Beko forması giyecektir” ifadelerine yer verildi.