Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ettiği maçın ardından taraftarlar sarı-lacivertli yönetim için istifa kampanyası açmıştı. Sosyal medyadaki bir milyona yakın istifa mesajının ardından süreç sokağa taşınmak üzere. Taraftar yürüyüş planlıyor.

Galatasaray’ın Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 3-1’le geçtiği maçtan sonra Ali Koç yönetimi için istifa söylemleri bir kez daha gündeme geldi. İç sahada alınan yenilginin ardından sosyal medyada kampanya başlatan taraftarlar başkan Ali Koç başta olmak üzere tüm Fenerbahçeli yöneticileri istifaya davet etti. Gönderilen mesajların sayısı bir milyon bandına dayanmışken konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Until the Grave adlı tribün grubu sosyal medya hesabı üzerinden Ali Koç’u istifaya çağırmak üzere stadyuma yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı. Grubun X hesabından yürüyüşle ilgili izinlerin alınması adına İstanbul Valiliğine dilekçe gönderildiği aktarıldı. Yazılan dilekçede şu ifadeler kaleme alındı:

“28 Eylül Cumartesi saat 15:00’da taraftarlarımızın katılımıyla Kadıköy Rıhtım’da başlayarak Söğütlüçeşme Caddesi ve Kuşdili Caddesinden devam edep Recep Peker Caddesi üzerinde bulunan Fenerbahçe Stadyumu önünde son bulacaktır. Bu yürüyüşümüzde sadece Fenerbahçe bayrakları olacak olup Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Yıldırım Koç’a istifa etmesi yönünde sloganlar atılacaktır. Herhangi bir siyası bayrak veya slogan atılmayacaktır. Bilgilerinize arz ederiz.”

Manchester United başkanı Ferguson’a ne yaptıysa Ali Koç da Mourinho’ya onu yapmalı

İsmail Kartal iddialarına yalanlama

Galatasaray mağlubiyeti sonrası Fenerbahçe’de gündem oldukça yoğun işlerken kulüple ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atılmıştı. Habere göre Ali Koç’un İsmail Kartal’ı yeniden takımın başına getirmek istediği ve bu doğrultuda Kartal’a hazır ol talimatı verdiği bildirilmişti. Fenerbahçe’de bu durum hakkında yalanlama geldi. Sarı-lacivertlilerden paylaşılan mesajda şu ifadeler kullanıldı.

“Ekol TV isimli televizyon kanalında Onur Yıldız isimli şahsın,‘duyum aldım’ diyerek Başkanımız ile ilgili dile getirdiği iddialar, Başkanımızın eski teknik direktörümüz İsmail Kartal’a ‘hiçbir takımla anlaşma, benden haber bekle’ dediği sözleri tamamen yalandır. Kamuoyunun bu ve benzeri gerçek dışı söylemleri dikkate almamasını rica ederiz.”