Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım, Ali Koç'un listesindeki Acun Ilıcalı'yı Adnan Oktarcı ve FETÖ'cü olmakla suçladı. Ilıcalı'nın yanıtı sert oldu: 'Aziz Yıldırım döneminde kulüp 600 milyon euro zarara uğradı. Yalan söylüyor, Mourinho ile anlaşmadı.'

Fenerbahçe’de seçim yaklaştıkça söylemlerin ve suçlamaların dozu artıyor. Başkan adayı Aziz Yıldırım mevcut başkan Ali Koç’un listesinde bulunan Acun Ilıcalı’yı sert sözlerle hedef aldı. Ilıcalı ise çıktığı televizyon kanalında Aziz Yıldırım’a aynı sertlikte yanıt verdi.

İşte Fenerbahçe’de başkanlık yarışında yaşananlar…

Aziz Yıldırım: Mourinho ile görüştüm

Aziz Yıldırım YouTube kanalı L1 Üçgen’e Fenerbahçe’nin şampiyonluk hasretini sonlandırmak için kaliteli bir antrenörü takımın başına getirmeyi amaçladığını belirterek şunları söyledi: “Jose Mourinho’yu aslında 2003, 2004’te getirmek istedim. Fakat Porto’nun başında olduğu için gelemedi. Kendisi devam etti ve başarıdan başarıya koştu. Geçen sene bir basın toplantısı yaptım. Yine yönetime yol çizdim, şu oyuncuları alın, şöyle yapın, böyle yapın diye. Mourinho ile Roma’da buluştuk. İki saat sohbet ettik. 9 Mayıs’ta gittim. Bana ‘Seçime gidiyorsunuz. Bunun için ne düşünüyorsun?’ dedi. Anlattım ne düşündüğümü, neler yapmak istediğimi… Zaten beni incelemiş. Biliyor. 20 yıllık şeyimi… Sonra Branco’nun da önümüzdeki hafta gelip Mendes ile görüşmek istediğini söyledi. ‘Gayet doğal’ dedim. Problem yok. Görüşebilirler. ‘Benim amacım senin Fenerbahçe’ye gelmen’ dedim.”

Jose Mourinho, Aziz Yıldırım’ı taca çıkardı

‘Mourinho ile 15 milyon euro’ya anlaştık’

Mourinho ile anlaşma şartlarını da paylaşan Aziz Yıldırım “Her şartta anlaştık. 2+1 yıl teklif ettik. Bu iki senede şampiyon olursak üçüncü sene de otomatikman uzayacak diye… Bizim anlaştığımız rakam, getireceği üç-dört yardımcı da vardı ve bir de Türk yardımcı istiyordu, bunlar ve kendisinin ücretinin toplamı için biz ‘14.5’ dedik, onlar ‘15.5’ dedi ve 15’te buluştuk. Biz 15 milyon euro vermeyi kendisine ve menajerine deklare ettik. Diğer masraflar, menajer ücretleri falanı da bir ara konuşacağız dedik. Bu şekilde süreç yürürken Ali Koç devreye girdi. Nasıl anlaştılar bilemem, ama önemli olan onun Fenerbahçe’ye gelmesini sağlamaktı. Bu da sağlandı. Onları da tebrik ediyorum. Getirdikleri için… İnşallah biz seçiliriz. Seçilince istediğimiz bir teknik direktör olarak yola devam ederiz. Hiç problem yok” dedi.

Aziz Yıldırım, Mourinho’nun ücretinin yarısını ödemeyecek

Mourinho’nun ücretinin gerekirse yarısını ödemesi konusundaki taahhüdünü birlikte gidip anlaşırsak şartı üzerinden tekrarlayan Aziz Yıldırım “Nasıl? Beraber gidip anlaşırsak. Onlar kendileri gitti anlaştı. Neye anlaştıklarını bilmiyorum. O kendi konuları” dedi.

Acun Ilıcalı’ya suçlama: Adnan Hoca ve FETÖ

Aziz Yıldırım’ın hedefinde olan isimse Ali Koç’un listesinde bulunan medya patronu ve Hull City’nin sahibi Acun Ilıcalı’ydı. Yıldırım şunları söyledi: “Ali Koç’un listesinde Adnan Oktar davasından 2500 yılla yargılananlar yer alıyor. Acun’u kastediyorum. Basketbolda şampiyon olduğumuz zaman İstanbul’da basketçileri falan topladım bir mekanda yemek yiyor, eğleniyoruz. Beni bir gün önce birileri uyardı. Dedi ki ‘Acun Ilıcalı ile ilgili problem var, sen bunu seviyorsun, bunu uyar.’ ‘Konu nedir?’ dedim. Dedi ki ‘İki Dominik varmış. Bir tanesinde FETÖ’cülere pasaport çıkarttırıyormuş, oturma izni yapıyormuş.’ Çağırdım kendisini. Eşiyle birlikte geldi. Böyle bir durum varmış, eğer böyle bir şey yapıyorsan yapma, kötü olacak senin için dedim. ‘Ya ben yapmıyorum, etmiyorum’ dedi. Ama var bir şeyler. Öğrendim sonradan. Onun için fazla konuşmasın. Adnan Hoca konusuna da girersem çıkamaz. Adnan Hoca konusunda oturdum onun için 3500 sayfa polis fezlekesi okudum. Orada suçlanan insanların yüzde 20’si bizi Adnan Hoca ile Acun tanıştırdı diyor. İddianamede de dört yerde adı geçiyor. Ondan sonra diyor ’18 yaşındaydım, gençtim gittim, Adnan hocanın yanında bir sene kaldım…’ Dokuz sene kaldın ne anlatıyorsun sen ya? İstiyorlarsa çıkıp cevap versinler, belgeleri koyayım önlerine. Başka çok konu var. Uçaklar çok gidip geliyor… Ben konuşmayayım, beni konuşturmasın sokağa çıkamaz. Bize yalancı diyorlar… Koç’un listesinde Dişli ailesinden biri var. Bu ailenin FETÖ ile hikayesi var. Ali Koç’a sormak lazım, neden böyle yönetim yaptın diye.”

Dünya, Jose Mourinho’yu konuşuyor: Artık onun ordusu var

Acun Ilıcalı: Gelecek yıl adil bir lig olacak

Medya patronu Acun Ilıcalı da TV 100’de yayınlanan ‘Az Önce Konuştum’ programına konuk oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sarı-lacivertli kulüple problemi olmadığını söyleyen Ilıcalı şunları anlattı: “Bu anlattığımız anti Fenerbahçe sistemi suni bir sistem. Bu işin içine Cumhurbaşkanı’nı da soktular. Oradan başladığı iddia edilen Fenerbahçe’ye karşı bir operasyon Türkiye’de bu sezon yapıldı. Bunun sebebi de tamamen art niyetli bir oluşumun işin içine Cumhurbaşkanımızdan itibaren sokup ondan sonra her kesimde Fenerbahçe’nin karşısına çıkması. Bazı bilgi eksikliklerini gidermemiz lazım. Öncelikle şundan ben yüzde 200 eminim, Cumhurbaşkanımızın Fenerbahçe ile ilgili bir problemi yok. Ben garanti ediyorum, önümüzdeki sezon adil lig olacak. Söz veriyorum, çözeceğim bunu. Ankara ile sorun var deniyor, gerekirse Cumhurbaşkanı’nın yanına gideceğim, bizzat anlatacağım. Bütün her şeyimi ortaya koyacağım.”

Aziz Yıldırım’ın suçlamalarına son derece sert yanıt veren Acun Ilıcalı, “Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’ye başkanlığı çok istiyor olabilir. Seçimde hezimetle ayrıldı, içinde bir şey yaşıyorlar olabilir. Ancak başkan olabilmek için bir Fenerbahçeliyi karalamak bana üzücü geliyor. Fenerbahçe’nin sorunu bu içerideki kavgalar. Suçlama çok çirkin olduğu için cevap vermek durumundayım. 35 yıl önceki konudan bir yere varmaya çalışırsa, bu art niyet. Daha önce 35 yıl önce görüştüğümüzü açıkladım. Bir sohbet için gittim ‘Fakirlere yardım et, insanlara destek ol’ gibi Müslümanlığın güzel yanlarıydı. 18 yaşındaydım. Aziz Yıldırım’ın başkanlık döneminde Fenerbahçe’yi kendi programımda ağırladım. Amacım Fenerbahçe’ye yardım etmekti. Aziz Yıldırım’a bayılıyordum da ondan bunu yapmadım! Kendi başkanlığında Acun çok iyi, sonra Acun çok kötü! Çok komik ya! Takımıma destek oluyorum, aşığım bu renklere. Elimden geleni yapıyorum. Ali Koç başkan olduğunda aradı ve kampanya yapmamızı istedi. Üç günde 20 Milyon euro topladık. Kanalımı Fenerbahçe için kullandım. Benim amacım Fenerbahçe’ye yardım etmek. Beni neden karalıyorsun? Senin karalamanla bana bir şey olmaz” dedi.

Jose Mourinho ilk dersi futbol basınına verdi 

‘Aziz Yıldırım yalan söylüyor, kulübü 600 milyon euro zarara uğrattı’

“Aziz Yıldırım’ın Jose Mourinho olayı komple yalan! Üç gün görüşemediler, irtibat kuramadılar! Mourinho bizimle görüştükten sonra telefon değiştirdi. Ulaşamadılar. Anlaşma falan yok. Mourinho da Ali Koç’a ve projelere baktı… Adam kabul etti” diyen lıcalı konuşmasına şöyle devam etti:

“Aziz Yıldırım döneminde 600 milyon euro zarar uğradı kulüp! Aziz Yıldırım’ın alacağı yok. Paranı al git, 600 milyon euro batır, sonra gel ve yeniden başkanlık yap. Bir de üstüne devamlı posta koyuyor. O dönemler geçti, insanlar böyle bir insan görmek istemiyor. Ona gider yapıyor buna gider yapıyor. O ‘Fethullahçı’ diyor, ‘O Adnancı’ diyor. ‘O Fenerbahçe düşmanı’ diyor. ‘Bunu yapacağız’ diyor. Ya bırak bu işleri… Zamanında yapsaydın o zaman da şampiyon olsaydık. Üç sene şampiyonluk sözü verdin dört sene şampiyon olamadın. Bunları yapıp başkanlığa aday olabiliyorsan bunlara cevap vereceksin. Keşke buraya otursa da 600 milyon euroya cevap verse. Aziz Yıldırım böyle bir tartışmaya giremez! Konuşamaz! Ali Koç ile tartışmaya çıksın canlı yayında, hiçbir şey bilmediğimi söyleyeceğim.”

Jose Mourinho ile ilgili de açıklama yapan Ilıcalı “Ben, Jose Mourinho, Mario Branco, Ahmet Ketenci ve Ali Koç beraber futbol bölümünü sırtlayacağız gibi görünüyoruz eğer ki seçimi kazanırsak. 15 gündür Mario Branco ile sürekli çalışıyoruz. Jose Mourinho’nun gelmesiyle birlikte futboldan bu kadar anlayan bir ekip ben görmedim. Mourinho fikri Branco’dan çıktı. Ali Koç ile bu fikri yaklaşık iki ay önce paylaşmış. İlk temas eden Ali Koç’un bilgisiyle Mario Branco oldu. Ben futbolda şunu anladım, herkes konuşur biri gider alır. Biz de tam anlamıyla bunu yaptık. Mourinho gibi isimler güven ister. Burada en önemli faktörler Fenerbahçe isminin güveni ve Ali Koç ismi. Ali Koç’un Fenerbahçe başkanı olması çok önemli etken bu tip şeylerde. Mourinho ile görüştüğümde gelmeye çok istekli görünüyordu” diye konuştu.