Fenerbahçe'de sezonun sonuyla beraber kongre heyecanı yaşanacak. Ali Koç ve Aziz Yıldırım arasında kıyasıya yarışa sahne olması beklenen seçimin tarihi duyuruldu. 30-31 Mayısta çoğunluk sağlanamazsa 8-9 Haziranda kongre yapılacak.

Fenerbahçe’de Ali Koç 2018 yılında başkan seçilmişti. Koç, 20 senelik Aziz Yıldırım döneminin sonunda başa geçmişti. Geçtiğimiz beş yılda Fenerbahçe Futbol Takımı Süper Lig şampiyonluğu elde edemedi. Bu sezon da ezeli rakip Galatasaray’ın altı puan gerisinde son iki haftaya girildi.

Bu altı senelik sürecin sonunda başkanlık seçimi için iki kişi adaylığını açıkladı. Halihazırdaki başkan Ali Koç, aday olması beklenen isimlerden Sadettin Saran’la görüştü. Aday olmamak için tek şartı Ali Koç’un adaylığını açıklaması olan Saran, başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından eski başkan Aziz Yıldırım geçtiğimiz salı günü teknik direktörünün Jose Mourinho olacağını söyleyerek adaylık açıklaması yaptı.

2018 yılında olduğu gibi Ali Koç ve Aziz Yıldırım’ın çekişeceği seçimin hangi tarihte yapılacağı duyuruldu. Kulüpten “Kulübümüzün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, aşağıda belirtilen gündem maddelerini görüşmek üzere, 30 – 31 Mayıs 2024 tarihlerinde, saat 10.00’da, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, Kadıköy, İstanbul adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde Genel Kurul, 8 – 9 Haziran 2024 tarihlerinde aynı yer ve saatte, aynı gündem ile çoğunluk aranmaksızın toplanacaktır” dendi.

Genel kurula katılma hakkı olan üye tam sayısı 46.410 olarak bildirildi. 2018 seçimlerinde oy kullanan kişi sayısı 20.736’ydı.