Fenerbahçe'de Ali Koç yüzde 61 oyla Aziz Yıldırım karşısında ezici bir üstünlük sağladı. Cumartesi kongreyi terk eden Yıldırım, Ali Koç'u ilk tebrik eden oldu. İkili birlikte kürsüye çıktı, 'Birlik' mesajı verdi. Koç, federasyon seçimine dikkat çekti

Fenerbahçe’de Ali Koç bir kez daha Aziz Yıldırım’a karşı ezici bir üstünlükle kongreyi kazandı ve yeniden başkan seçildi. Toplam 26 bin 947 geçerli oyun kullanıldığı Fenerbahçe kongresinde Ali Koç 16 bin 464 oyla oyların yüzde 61’ini aldı. Aziz Yıldırım ise 10 bin 483 oyda kaldı. Aziz Yıldırım, daha oyların sayılması tamamlanmadan yenilgiyi kabul etti, kongrenin yapıldığı Şükrü Saracoğlu Stadında zafer turu atan Ali Koç’un çağrısı üzerine sahneye geldi, Ali Koç’la birlikte kongreyi selamladı ve birlik görüntüsü verdi. Başkanlığı kesinleştikten sonra bir teşekkür konuşması yapan Ali Koç’un hedefinde Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi vardı.

Fenerbahçe kongresi iki gün sürdü. Cumartesi günkü ilk bölüme daha sabah saatlerinde çıkan olaylar damgasını vurdu. Kendi desteklediği aday olan Şekip Mosturoğlu divan başkanlığına seçilemeyince usulsüzlük iddiasıyla kongreyi terk eden Aziz Yıldırım, kongrede yapacağı konuşmayı yazılı olarak yayınladı. Aynı gün kürsüye gelen Ali Koç ise konuşmasının sonunda Aziz Yıldırım’a hem birlik çağrısı yaptı hem de akşam TV’de yüz yüze tartışmayı önerdi. Daha önce benzer öneriyi defalarca reddetmiş olan Aziz Yıldırım sürpriz biçimde TV tartışmasını kabul etti. İkili cumartesi gecesi TV’de uzun uzun tartıştı. Tartışma çok yüksek reytingler aldı.

Dün sabah saat 10.00’da Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nda 47 sandıkta başlayan oy verme işlemi için yaklaşık 27 bin Fenerbahçeli stadyuma akın etti. Bunlar arasında Sarp Akkaya ve Muharrem İnce gibi isimlerin yanı sıra Acun Ilıcalı, Volkan Demirel, Sadettin Saran ve Aykut Kocaman gibi Fenerbahçe camiası için önemli isimler de vardı. Adaylardan Yıldırım 14.00 sularında, Koç ise eşi Nevbahar Koç ile 16.00 sularında oylarını kullandı. Oy verme işlemi 17.00’de sona erdi. Sayım işlemi 18.00’de başladı.

İlk sonuçlarla halihazırdaki başkan Ali Koç’un yaklaşık yüzde 60’a 40 gibi bir üstünlüğü ortaya çıktı. İlk 10 sandık sonunda Fenerbahçe seçiminde altı yıldır görev alan başkan Ali Koç’un yeniden başkan olacağı iyiden iyiye anlaşıldı. Koç’un seçimi kazandığı saat 19.00 sularında hemen hemen kesinleşti. Sahada zafer turu atan Koç daha sonra diğer aday Aziz Yıldırım’ın yanına gitti. Tribünler “İki başkan el ele hep beraber tribüne” tezahüratı yaptı. İki başkan beraber sahaya geldi.

İlk sözü alan Aziz Yıldırım “Sevgili Fenerbahçeliler bugün Fenerbahçe’ye yakışan bir kongre yaptık. Herkese teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım görevimizi yaptık, inşallah Ali Koç ve arkadaşları bu sezon Fenerbahçe’yi şampiyon yapacak, elimizdeki desteği veririz hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi ve Ali Koç’la öpüştükten sonra kürsüden indi. Koç’un Yıldırım’la sahaya çıkmaya hazırlanırken “Başkanım üstüme bir ceket alayım da size saygısızlık olmasın” dediği anlar sosyal medyada gündem oldu. Koç sandıkları gezip görevlilerle fotoğraf çektirdikten sonra locasına döndü ve resmi sonuçları beklemeye başladı.

Fenerbahçe’de başkan adayı Aziz Yıldırım “Fenerbahçe Spor Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda, yeniden başkan seçilen Sayın Ali Koç ve yönetimini tebrik ediyoruz. Yeni dönem bütün Fenerbahçemize hayırlı olsun, bütün delegelerimize ve bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Fenerbahçe kazandı” cümleleriyle sosyal medya hesabından rakibini tebrik etti.

‘Riva’da memnun olmayan biri var’

Ali Koç saat 20.00 itibariyle kürsüye çıktı. Başkan seçilen Koç kongre üyelerine teşekkür etti. “Bu yarışın kaybedeni olmasın, kazananı olsun, o da Fenerbahçe olsun. Şimdi bunu gerçekleştirme zamanı. Bundan sonra önümüze bakma zamanı. Artık Fenerbahçe çağı başlıyor. Dünyada Fenerbahçeli olmayanların da Fenerbahçe’yi izleyeceği, hayran sayımızın artacağı, ulusal ve uluslararası başarıları elde edeceğimiz bir dönem yarından itibaren başlıyor. Artık Fenerbahçe adını duyunca rakiplerimizin irkileceği döneme giriyoruz. Bütün dünyaya Fenerbahçe büyüklüğünü gösterme zamanı. Yarından itibaren hepimiz yeni dönemin parçası olalım. Herkesin çorbada tuzu olsun. Camianın tüm renklerini kucaklamak için buradayız. ‘Hiçbir kulüpte olmayan bu dostluk’ dizelerini sıkı sıkı sahipleneceğiz. Size kuracağımız takım yolunda taahhütler verdik. Bir diğer taahhüt, kırgınlıklar bitsin, geçmişi kapatıp geleceğe yeni sayfa açalım. Bu yolda samimi şekilde hesap kitap yapmadan bir adım atan herkese 10 adım atacağımızdan şüpheniz olmasın. Bize oy verilsin verilmesin bu kutsal renkler altında birleşmek için elimizden geleni yapacağız. Siz de bunun parçası olacaksınız. Sizden ilk ricam artık Fenerbahçe’yi hocasını sporcularını yönetimini başkanını sosyal medyada bir çerez haline getirmeyelim. Bütün sosyal medya gücümüzü rekabete, rakiplerimize, yıkmak istediğimiz sistem için harcayalım. Eminim Riva tarafında bu akşamki sonuçlardan memnun olmayan biri var. Artık değişim zamanı. Küskünlükleri kırgınlıkları arkamızda bırakarak yeni bir Fenerbahçe oluşturalım. Size söz veriyorum dün olduğu gibi bugün de Fenerbahçe’nin menfaatlerini her şeyin üstünde tutacağız. Fenerbahçe’nin haklarını korumak için riskleri alacağız, aslolan Fenerbahçe’dir, Fenerbahçelilerdir diyeceğiz. Bize sesini yükseltenler bilsin ki ağaçları büyüten gök gürültüleri değil yağmurlardır. Herkes Fenerbahçe yağmurlarından korksun. Yarın sabah ilk başlangıcımızı yapıyoruz. Sen ben değil, Fenerbahçe için, yaşa Fenerbahçe, en büyük Fenerbahçe, iyi ki Fenerbahçe” dedi.

Teşekkür konuşmasında da Koç “Öncelikle seçim kampanyamda çalışan bütün arkadaşlarıma, ikinci dönem yönetim kurulu üyelerime, bu yönetim kurulunda olan ama bir sonrakinde olmayacak, koşulsuz hesapsız kitapsız çalışan yönetim kurulu arkadaşlarıma, beraber oluşturduğumuz yeni yönetim kuruluma divan heyetimize, Vefa Küçük ve heyetine bir kez daha müthiş bir genel kurul yönettikleri için, sandıklarda çalışan herkese son iki dönemde hizmet veren tüm kurul üyelerimize, bu çetrefilli, karmaşık, acımasız, vicdansız, işler kötüye gittiği zaman üstüme gelen futbol dünyasına tahammül eden aileme, iki gündür buraya gelen kongre üyelerimize, benden vazgeçmeyen sizlere, burada olmayan diğer arkadaşlara, bize karşı duranlara dik durduğunuz için size teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun yaşa Fenerbahçe en büyük Fenerbahçe” diye konuştu.

‘Bundan sonra maçlara gideceğim”

Koç daha sonra “Çok mutluyum, bitmemiş işlerim ve mücadelem var. Futbolda inşallah bu sene cam tavanı kırdığımız zaman göreceksiniz bizim mücadelemiz, yatırımlarımız ve çabalarımızla işler daha iyi olacak. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi hocalarından birini getirdik. Onun da büyük faydasını göreceğimize inanıyorum, hem sportif hem sportif dışında. Totem işi ne olacak? Anadolu Efes maçlarına gitmedim, 2-0 yaptık! Ama şaka bir yana bundan sonra maçlara gidiyorum, insanlara söz verdim. Güzel bir demokrasi şöleni oldu. Renkli, gergin, heyecanlı, coşkulu, ilginç, garip… Oldu ve bitti. Fenerbahçe ne kadar büyük bir camia olduğunu bir daha gösterdi. 28 bine yakın katılım var, rekoru yeniledik. Ben 30-35 bin bekliyordum. Dün seçim bitti havası yaratıldığı için… Aziz Bey’in buraya gelmesi, beraber sahneye çıkmamız çok hoş görüntüler. Bir adım atana ben on adım atarım ama Fenerbahçe’ye köstek olanla aynı yolu yürüyemem. Sadece Aziz Bey değil, bütün eski yöneticiler Fenerbahçe’ye hizmet etmeli. Fenerbahçe böyle bir ayrıştırma istemiyor. Böyle olduğu zaman Fenerbahçe, geleneksel medyanın ve sosyal medyanın oyuncağı haline geliyor. Fenerbahçelilerin bu dediklerimi iyi düşünmesi lazım. Aziz Başkan’ın dediği gibi bu devletin Fenerbahçe’ye çok borcu var. Dün saat 8 gibi beni aradı başkan, bir nikah kıymaya gidiyordum. Kabul ettiğini söyledi teklifimi. ‘FB TV’ye çıkalım’ dedim, ‘Ulusala çıkalım daha fazla insan izlesin’ dedi. Dağ, fare doğurdu programa baktığınız zaman. Gelecek için, geleceğin inşası açısından çok önemli bir adım atıldı. Çok işimiz var, kutlayacak bir şeyimiz yok. Seneye bu zamanlar bir şeyler kutlamak istiyoruz” dedi.

16 bin 464 oyla başkan

Seçime başkanlık eden eski Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük sonuçları “Kullanılan oy sayısı 27.489. Geçerli oy sayısı 26.947. Sayın başkan Ali Koç 16.464, sayın Aziz Yıldırım 10.483 almış. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun” sözleriyle açıkladı.

TFF’den tebrik

Ali Koç’un Fenerbahçe başkanı seçildiği netleştikten sonra Türkiye Futbol Federasyonu tebrik yayınladı. Federasyonun resmi sitesinden yapılan açıklamada “Fenerbahçe A.Ş. Kulübü’nün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nın ardından başkanlığa seçilen Sayın Ali Koç’u ve yönetim kurulunu tebrik eder, yönetim dönemlerinde başarılar dileriz” dendi. Beşiktaş’tan da “Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda başkanlığa seçilen Sayın Ali Y. Koç’u tebrik ediyor; kendisine ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına görevlerinde başarılar diliyoruz” sözleriyle Koç’a tebrik geldi.