Fenerbahçe Kulübü, 2023-24 sezonu formalarının ilk 150 günlük bölümde 300 bini aştığını açıkladı. Sarı-lacivertliler geçen sezon aynı miktara 250 günde ulaşmıştı.

Dusan Tadic, Edin Dzeko, Fred, Becao, Dominik Livakovic ve dahası… Fenerbahçe geçtiğimiz yaz transfer dönemini son derece hareketli geçirdi ve birbirinden değerli yıldızları kadrosuna kattı. Takım sezona 19’da 19’la başladı ve ligde ilk 12 haftalık kısmı Galatasaray’ın averajla önünde lider tamamladı. Stadyumun her maç tıklım tıklım dolu olduğu Fenerbahçe’de iyi gidişat, forma satışlarına da yansıdı. Kulüpten yapılan açıklamaya göre sarı-lacivertliler 2023-24 sezonuna özel çıkan çubuklu, sarı ve lacivert formaların satışında toplam 300 bini geçti. Fenerbahçe bu formaları bundan 150 gün önce satışa çıkardı. Tam 5 aylık süreçte yakalanan bu miktar geçen sene 250 günde yakalanabilmişti.

10 milyon euro’ya yakın gelir

Fenerbahçe’nin forma tedarikçisi firma Puma’yla 2021-22 sezonu başında imzaladığı anlaşmaya göre forma satışından kulüp kasasına yaklaşık yüzde 70 gibi bir pay koyacağı belirtilmişti. O dönem formalar 319 TL’den satışa sunulmuştu. Ancak ülkedeki enflasyon forma fiyatlarına son derece olumsuz yansıdı. Geçen yalnızca iki sezonda bir formanın fiyatı 1.450 TL oldu. Yine de Fenerbahçe taraftarı ilgiyi artırarak devam ettirdi. 300 bine varan satış, yüzde 70’lik kar payını ekleyince kulübün kasasına 300 milyon TL girmesini sağladı. Bu da yaklaşık 10 milyon euro değerinde kazanç demek.

Kadıköy’deki tarihi derbiyi Fenerbahçe kazandı

100. yıla özel forma satışa çıkmadı

Fenerbahçe’nin Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak çıkardığı önünde ve arkasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görselinin olduğu formalar henüz Fenerium raflarındaki yerini almadı. Forma, çevrimiçi satış kanalları üzerinden temin edilebiliyordu ve bir tek 8 Kasım tarihinde stadyumun altındaki mağazada sınırlı sayıda satışa çıkarıldı. Bu forma 25 Kasım tarihi itibarıyla Fenerium’lardaki yerini alacak.

Edin Dzeko: Biz Fenerbahçe armasının savaşçılarıyız