Panathinaikos ve A Milli Erkek Basketbol Takımı koçu Ergin Ataman Galatasaray ile oynanan hazırlık maçının ardından sarı-kırmızılı taraftarlara dönüp 3-1 işareti yaptı. Fenerbahçe'den tepki geldi. Ataman özür diledi. Sarı-lacivertliler kabul etmedi.

Süper Lig altıncı haftasında Kadıköy’de oynanan derbide Galatasaray Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti. Maçın ardından rakibiyle puan farkını beşe çıkaran Galatasaray şampiyonluk yarışında şimdiden büyük avantaj yakaladı. Fenerbahçe’ye büyük darbe vuran Galatasaray’da camia büyük mutluluk yaşadı.

Daha önce defalarca Galatasaraylı olduğunu belirten, hatta hayalinin bir gün kulüp başkanı olmak olduğunu söyleyen Panathinaikos ve A Milli Basketbol Takımı koçu Ergin Ataman Panathinaikos’un Galatasaray’la Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynadığı hazırlık maçından sonra 3-1’lik galibiyete gönderme yaptı. PAO karşılaşmayı 85-56 kazandı. Maçtan sonra tribüne gelen Galatasaray taraftarları Ergin Ataman lehinde tezahüratlar yaparken Ataman taraftara döndü ve eliyle 3-1 işareti yaptı.

İşte Ataman’ın 3-1 işareti.

Fenerbahçe taraftarları Ergin Ataman’ın bu hareketine sosyal medyadan tepki gösterdi. Fenerbahçe yönetimini konuyla alakalı adım atmaya davet eden taraftarların argümanı Ataman’ın aynı zamanda milli takımı çalıştırıyor oluşuydu. A Milli Basketbol Takımı’nın başında görev yapan Ataman’ın Galatasaray lehine yaptığı düşünülen hareketinden sonra Fenerbahçe devreye girdi.

Kulüp Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan “Milli takım hocası kimliğine yakışmayan, ismini bile anmak istemediğim o şahsın hareketiyle ilgili bölücü, ayrıştırıcı, aşağılık hareketiyle ilgili aramızda istişareleri yaptık. İlgililerle görüştük. Konu hakkında camiamızın içi rahat olsun. İlgili aksiyonları alacağız” dedi.

Fenerbahçe bir maçta 1 milyar 562 milyon 470 bin TL kaybetti!

Ataman’dan özür

Ergin Ataman sosyal medya üzerinden Fenerbahçe camiasından özür diledi. Ataman “Dün akşam Galatasaray ile oynanan dostluk maçı sonrasında taraftarın ilgisi karşısında öncelikle klasikleşen yumruk sevincimi sonrasında da planlanmamış bir şekilde basına da yansıyan “3-1″ hareketini yaptım. Bu hareketi yaparken herhangi bir camiayı hedef alma veya rencide etme amacım kesinlikle olmamıştır. Ben her fırsatta Fenerbahçe camiasına duyduğum saygıyı dile getiren ama sahada onların en büyük rakiplerinden biri olduğumun altını çizen bir antrenörüm. Dünkü hareketimin Fenerbahçe camiasında yarattığı rahatsızlığın farkındayım. Hiç arzu etmediğim şekilde oluşan algı dolayısıyla samimi üzüntümü belirtmek isterim. Yaşanan olay dolayısıyla kırdığım tüm Fenerbahçe camiasından özür dilerim” dedi.

Fenerbahçe milli takıma oyuncu göndermiyor

Ergin Ataman’ın özrü işe yaramadı. Fenerbahçe Spor Kulübü resmi hesabından yaptığı açıklamayla milli takımlara Ergin Ataman koçluk yaptığı sürece oyuncu göndermeyeceğini açıkladı. Fenerbahçe’nin açıklaması şu şekilde:

“A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur.

Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları ‘Milli Takım Başantrenörlüğü’ saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır.

Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır.

Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs; ‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz.”

Ataman’ın Beşiktaşlı oğlundan yanıt

Ergin Ataman’ın oğlu Sarp Ataman Beşiktaş taraftarı. Babasının Beşiktaş’ta çalıştığı dönemlerden beri siyah-beyaz renklere gönül veren Sarp babasının Galatasaray aşkına rağmen renklerini değiştirmedi ve Beşiktaş’ı desteklemeye devam etti. Sarp Süper Kupa’da alınan 5-0’lık zaferi babasına her fırsatta hatırlatıyor. Sarp bu 3-1 hareketinin ardından da sosyal medya hesabından babasına mesaj gönderdi.

Sarp Ataman’ın babasına mesajı.

Can Natan’dan açıklama: Galatasaraylıların desteği yanındadır

Ergin Ataman’ın olay yaratan hareketine sahne olan maç öncesi kendisine üzerinde kulüp üye numarasının yazılı olduğu sarı-kırmızılı forma hediye eden Galatasaray Spor Kulübü Basketbol Şubesi Sorumlusu Can Natan açıklama yaptı. Eski açık YouTube kanalı muhabiri Can Bedel’e konuşan sarı-kırmızılı yönetici, “Panathinaikos ile dün akşam oynadığımız hazırlık maçından sonra Ergin Ataman hocamız çok sevdiği Galatasaray taraftarı ile yeniden buluşmanın coşkusuyla onların kutlamalarına katılmıştır.
Kendisi her zaman ve her platformda çekinmeden Galatasaraylı olduğunu ifade etmekte ve bu durum tüm spor kamuoyu tarafından bilinmektedir. Hal böyle iken, sanki yeni bir konuymuş gibi speküle edip milli takım ve kulüpler bazında ülkemizin yetiştirdiği en değerli koçu itibarsızlaştırma çabalarını anlamakta güçlük çekiyorum.
Ergin Ataman iyi bir Galatasaraylıdır ve Galatasaraylıların desteği bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yanında olacaktır” dedi.

Dursun Özbek, Cenk Ergün’le görüştü: İstifa kabul gördü